Krokanlı Pasta


























































































Pandispanyamız hazır, kremamızın tarifini daha önce vermiştim, krokanı da yaptığımıza göre artık pastamızı tamamlayabiliriz. Afiyet olsun.
MALZEMELER• 1 adet 18-20 cm. kalıpta pişirilmiş bir adet pandispanya• Yarım ölçü hazırlanmış krem patısserıe(pastacı kreması)
• Bir ölçü hazırlanmış fındıklı krokan• 4-5 yemek kaşığı karamel jel (hazır)
• 1-2 yemek kaşığı beyaz jel (hazır)
• 1 paket krem şanti (100 gr. toz şanti)
• 1/2 bardaktan biraz fazla soğuk süt veya su (100ml)
YAPILIŞI1. Pandispanyanın önce en üstündeki parçası pastamızın üstünün düzgün olması için kesilip alınır.
2. Sonra pandispanya yavaş yavaş döndürmek suretiyle uzun bir pasta bıçağı ile kesilerek 3 parçaya ayrılır.
3. Üstten kesilen parçanın iç yüzü yukarıya gelecek şekilde konur. (daha sonra yerinden oynatılabilecek bir zemin üstüne)
4. Tam ortasına gelecek şekilde kreması konulduktan sonra düz bir bıçak yardımı ile ileri ve geri hareketlerle krema pandispanyanın kenarlarından 1 cm içeride kalacak şekilde yayılır.
5. Ortaya ufalanmış krokan konur ve el ile hafifçe dağıtılır. (taşırmadan)
6. İkinci pandispanya krokan üstüne konur ve elin içi ile tam ortasından bastırılır. Bu suretle krema kenarlara kadar yayılacaktır.
7. Yine krema aynı şekilde sürülür ve krokan eklenir. En son olarak 3. Pandispanya eklenir.
8. Yine ortasından bastırlır. Ve 10-15 dakika buzdolabında dinlendirilir.
9. Pastamız dinlenirken soğuk süt ve krem şanti tozu hızlı bir devirde sert bir krem şanti elde edinceye kadar çırpılır. (sütünüz ne kadar soğuk ve az olursa o kadar sert kıvamlı bir krem şanti elde edilir.)
10. Pasta buzdolabından alınır.
11. Önce en üstüne krem şanti konup kenarlara doğru iterek üstü kaplanır.
12. Sonra etrafı krem şanti ile kaplanır ve düzeltilir.
13. Yine buzdolabında biraz bekletilir.
14. Karamel jöle bir miktar su ile inceltilir.
15. Buzdolabından çıkarılan pastanın üstüne biraz dökülüp, ortadan yanlara doğru kenarlarına da akacak şekilde yayılır. Kenarları düzeltilir.
16. Karamel jelden sonra beyaz jele başparmak ve işaret parmağı batırılıp misket fırlatır gibi yaparak pastanın üstüne doğru beyaz jel atılır.
17. En son olarak; fındıklı krokanla pastanın dekoru tamamlanır.
NOT:a) 100 gr. süt kremasına 25 gr. pudra şekeri ilave edip çırparak da krem şanti yapılabilir.
b) Endüstriyel mutfaklarda pastalar sıvanırken krem şanti bire bir ölçülerle yapılır.

Yorumlar

sihirlirloklava dedi ki…
öyle cezbedici görünüyor ki....
güzide dedi ki…
gerçekten pastalarımız nefisti.herkes hazır gibi olmuş deyip deyip yedi valla
güzide dedi ki…
naz ablacım kremşantiyi çırparken soğuk süt değil su kullandık.daha iyi olduğunu hacamız söylemişti.

Popüler Yayınlar