6 Kasım 2010 Cumartesi

TAVADA TAVUK KANAT IZGARA


Tavuk kanatlarını pek çok yemekte kullanıyo ruz Televizyon larda her ne kadar çok yağlı olduğundan mümkün mertebe az tüketilmesi ne özen gösterilmesi söylense de çocukların en çok tercih ettiği kısım tavuk kanatları. Artık mangalda kanat yapmak için evden çıkmamıza gerek kalmadı. Belkide pek çok insan böyle yapıyordur. Ben bilmeyenler için üç beş satır yazayım dedim. Çok çabuk ve mangal tadını aratmayan bir lezzet.
MALZEMELER
• 500 gr. Tavuk kanadı
• 1 kuru soğan,
• Çok az yağ,
• Tuz, karabiber, köri, ufalanmış adaçayı yaprakları, kimyon, kekik, toz kırmızıbiber.
YAPILIŞI
1. Tavuklar güzelce temizlenip yıkanır. Ağzı kapaklı bir kap içine alınır.
2. Kanatların üstüne soğan incecik doğranır.
3. Baharatlardan tuz, karabiber, köri, kimyon ve toz kırmızıbiber ve 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ eklenir.
4. Tüm malzemeler iyice harmanlanır. Saklama kabının kapağı kapatılır ve buzdolabında en az yarım saat bekletilir.
5. Tavayı fırça ile yağlanır ve ısıtılır.
6. Bekleyen tavuklar kızgın tavaya yerleştirilir. Yarım su bardağı sıcak su ilave edilir.Tavanın ağzı kapatılır. Suyunu salıp çekmesi beklenir. Suyunu çekince içlerinin pişip pişmediği kontrol edip, pişmemişse biraz daha sıcak su ilavesi ile ağzı kapalı olarak pişirmeye devam edilir.
7. Piştiğinden emin olunca geride kalan baharatlar eklenir ve ocak harlı ateşe getirilir, kekik ve adaçayı parçaları atılarak kanatların her iki tarafı çevrilerek kızarması sağlanır.
8. Her iki tarafı kızardıktan sonra sıcak olarak, yanında Patates kızartması ve nohutlu pilav ile mükemmel olur.
ÖNERİLER
 Yanına yoğurtlu patlıcan salatası, Pancar salatası, Cevizli kabak salatası ve yeşil olan tüm salatalar çok yakışır.
 Adaçayı olmasa da gayet güzel olur.

Hiç yorum yok: