Temel Pandispanya














Son derste yaptığımız krokanlı pastanın pandispanyasını bir önceki hafta hazırlayıp, bırakmıştık. Gittiğimizde strece sarılı pandispanyalarımız bizi bekliyordu. Önce mayalı hamurumuzu yaptık ön mayalanma için beklerken bir taraftan kremamızı hazırladık. (pastacı kreması) ve diğer tarafta krokanımızı yaptık. Bu arada zamanı nasıl kullanacağımızı da öğrenmiş olduk. Pandispanyamızı yaparken içine ovalet adında bir malzeme kullandık, bu malzeme pandispanyanın hem kabarmasını hem de uzun süre dayanıklı kalmasını sağlıyor.
TEMEL PANDİSPANYA
MALZEMELER
• (18 cm. çapında çember için geçerlidir.)
• 3 yumurta
• 15 gr. Ovalet (deniz tosunlarından elde ediliyor ve görüntüsü arap sabununa benziyor.)
• 75 gr. su
• 100 gr. toz şeker
• 150 gr. un
• 5 gr. kabartma tozu
• 5 gr. vanilya
YAPILIŞI
1. Tüm malzeme ölçülerine göre çırpma kabına alınır.
2. 5 dakika süre ile hızlı devirde çırpılır.
3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 18-20 cm çapındaki çember oturtulur.
4. İçine hazırladığımız kek karışımı dökülür.
5. 160-180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirilir.
6. Dikkat edilmesi gereken noktalar;
7. Soğuduktan sonra çemberden çıkarılmalıdır.
NOT:
a) Pandispanya 3-4 saat dinlendirildikten sonra işlenmelidir.
b) Pandispanya strece sarılı olarak buzdolabında 1 hafta, derin dondurucuda 6 ay saklanabilir.
c) Pandispanyayı kakaolu yapmak isterseniz 10 gr. kakao eklemelisiniz.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
çok güzel bir tarif günlerdir ovaleksli kek tarifi arıyordum ne yaptıysam olmadı kek batak oldu,pişmedi,kaztı oldu bir sürü malzeme heba ettim...ölçüleri hassas teraziyle birebir koyunca mükemmel bir pandispanya oldu ellerinize sağlık...

Popüler Yayınlar