soya soslu tavuk







Buzdolabımda kalan birkaç sebzeyi değerlendirmek için girdiğim mutfakta yanına tavuk ilavesi ile akşam yemeği şölene döndü. Hardallı sebzemizin tarifini daha önce vermiştim. Ben burada daha az miktarlarda ve ufak tefek değişiklikler yaparak aynen yaptığım gibi verdim tarifi. Henüz mutfaktan çıkmadan da yazayım dedim. Umarım bugün yayınlayabilirim. Bu sebze soteyi; soya soslu, Soya filizli, kremalı olarak wok tavada wok yağı kullanarak yapıyorum. Bir kısım malzememiz eksik olduğundan ortaya böyle bir yemek çıktı. Güzel de oldu. Malzemelerin çokluğuna bakmayın buzdolabınızda ne varsa onunla yapabileceğiniz bir yemek. Bir önerim de bu sebzeyi sadece soya sosu kullanarak spagetti makarna ile denemeniz olacak. Herkese afiyet olsun.
3 kişilik
MALZEMELER
• 3 adet tava ızgara tavuk
• 1 adet kabak
• 1 adet kırmızı biber(Paprika)
• 1 adet patlıcan
• 1 adet pırasanın baş kısmı
• 1 adet havuç
• 1 adet büyükçe kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• Yarım limon
• 1 tatlı kaşığı hardal (sevenler miktarı artırabilirler)
• 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve fındık yağı
• 1 yemek kaşığı Green Life sebzeli çeşni
• 2 yemek kaşığı soya sosu
• Köri dahil tüm ızgara baharatları
YAPILIŞI
1. Tüm sebzeler yıkanıp temizlendikten sonra jülyen doğranır. (uzunlamasına)
2. Tavuk fazla yağları alınıp jülyen doğranır.
3. 2 ayrı tavaya yağları konur.
4. Önce sebzeler sertlik sıralarına göre 3-4’er dakika ara ile eklenerek sotelenirler. Sotelenme sırasında sebzeli çeşni eklenir. 1 çay bardağı kadar sıcak su dökülüp pişirilir. Sebzeler çok fazla pişirilmez biraz diri kalmalıdır.
5. En son ocaktan almadan önce yarım limon, hardal ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilip bir taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıp ılımaya bırakılır.
6. Tavaya fındık yağı konur. Kızdırılır.
7. Kızgın tavaya tavuklar konur ve harlı ateşte 3-5 dakika sallanarak karıştırılır. Köri dahil diğer tüm baharatlar (karabiber, kişniş, dövülmüş karanfil, kimyon, kırmızı biber vs.) serpilir ve orta ateşte kavurmaya devam edilir. Kaşıksız sallama yöntemiyle kavrulursa tavuklar ezilmeden kendi formlarında pişer ve içindeki suyu salmayacağı için daha yumuşak ve lezzetli olur.
8. Tavuk suyunu salıp çekerken soya sosu dökülür ve birkaç dakika daha kavrulduktan sonra ocak kapatılıp, dinlendirilir.
9. Sebzeler eşliğinde sıcak servis edilir.
NOT: Arzu edilirse sebzeye yeşil taze baharatlar eklenerek lezzeti artırılabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar