Hardallı sebze sote













Sebze sote, birde hardal girince işin içine nasıl olur acaba düşünmedim değil. Kursta pişirdik ve test ettik. Enfesti. Eve gelir gelmez bizimkilere de yaptım. Herkes çok beğendi. Et ve balık yemeklerine eşlik edebilecek çok güzel bir zeytinyağlı. Afiyet olsun.
MALZEMELER
• 10 tane çalı fasulye
• 3 tane kırmızı biber
• 2 tane ince uzun kabak
• 2 tane havuç
• 2 tane patates
• 3 tane kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• 1/2 demet dereotu
• 1 kâse bamya
• 2 çorba kaşığı hardal
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 1 limon suyu
• Tuz 1,5 tatlı kaşığı
• Toz şeker(1 tatlı kaşığı)
YAPILIŞI
1. Tüm sebzeler jülyen doğranır. Boyları mümkün olduğunca birbirine yakın olursa daha iyi olur.
2. Soğanlar piyaz doğranır.
3. Yağın yarısı tavaya konur, sarımsak ile soğan sotelenir.
4. Havuç ve fasulye eklenir, biraz kavrulur.
5. Biber, patates, kabak, bamya katılır. Tuz, şeker ve 1 su bardağı su ilave edilir. Orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir.
6. Bir kâse içerisinde 2 kaşık hardal, yarım su bardağı zeytinyağı ve bir limonun suyu iyice karıştırılır.
7. Altını kapatmadan önce hardallı sos ve dereotu sebzelere ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.
8. İyice soğuyunca servis edilir.
NOT:
 Bu yemek pişerken tencereye kaşık sokmadan, tencereyi sallayarak pişirmek gerekir.
 Çünkü bamya salyalanır. Hoş bir görüntü olmaz.
 Zeytinyağlılar piştiği tencerede soğutulmalı, mümkünse bir gün önceden pişirilmelidir.
 Sebze yemeklerini pişirirken tencerenin üstünü yağlı kağıt ile kapatılarak pişirilirse sebzeler renklerini muhafaza ederler.
 Jülyen doğrama: Kullanılacak malzemelerin ince uzun şeritler halinde doğranmasına jülyen doğrama denir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar