PANCARLI SEMİZOTU SALATASI

Semizotu başlı başına bir vitamin deposu, üzerine pancar eklenince faydaları ikiye katlanıyor. Uzmanlar semizotunun çiğ olarak tüketilmesinin daha faydalı olduğunu söylüyorlar. Bu salatayı fotoğraflayamadım. İlk fırsatta yapıp fotoğrafını da yayınlayacağım. Ancak Milföylü tavuk butlarının yanında görmeniz mümkün. Et yemeklerinizin yanına yakışacak bir salata. Diyet yapanlar içinde yağı azaltılıp daha az yağlı bir peynir kullanılarak uygun bir diyet salatası olur. Ancak ölçülerin 6 kişilik olduğunu unutmamak gerekir.
MALZEMELER
• 1 demet semizotu
• 1 demet pancar
• 150 gr. gravyer peyniri
• Zeytinyağı
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• 1 çorba kaşığı balzamik sirke
• 2 diş sarımsak
• 150 gr.ceviz
YAPILIŞI
1. Pancarlar yıkanır. Yaprakları ile haşlanır. Süzülür. İri küp doğranır.
2. Semizotları ayıklanır. Yıkanır. Süzdürülür. İri doğranır.
3. Sos malzemeleri karıştırılır.
4. Tüm malzemeler karıştırılır. Üzerine peynir ve kırık ceviz serpilir.
5. Servis edilir.
Afiyet olsun.
NOT: semizotu ayıklanıp doğrandıktan sonra yıkanmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar