TİRAMİSU
MALZEMELER
• 1 adet hazır pastaban veya 1,5 paket kedi dili(savyer bisküvi)
• 1 çay fincanı sıcak su (belki biraz daha fazla)
• 2 çorba kaşığı nescafe
• 2 çorba kaşığı toz şeker
KREMA İÇİN
MALZEMELER
• 4 su bardağı süt
• 1 yumurta
• 1 paket labne peyniri(200gr.)( ya da mascarpone)
• 3 kahve fincanı un
• 3 kahve fincanı toz şeker
ÜSTÜ İÇİN
1 tatlı kaşığı Türk Kahvesi veya 2 tatlı kaşığı kakao
YAPILIŞI
1. Derin bir tencereye süt, un, tozşeker ve yumurta konur ve iyice karıştırılır.
2. Tencere ocağa alınıp, sürekli karıştırılarak, muhallebi kıvamında pişirilip, soğumaya bırakılır. (10 dakika)
3. Hazırlanan kremaya labne peyniri eklenir ve çırpılarak kremaya yedirilir.
4. Diğer tarafta sıcak su, iki çorba kaşığı nescafe ve tozşeker karıştırılır.
5. Pandispanyaların iç yüzleri hazırladığımız kahveli su ile ıslatılır.
6. Kremanın yarısı, ıslatılan pandispanyanın ilk katına ortasından kenarına doğru kalınca sürülür.
7. Pandispanyanın diğer katı üzerine kapatılır.
8. Kalan krema ile pandispanyaların üstü kaplanıp düzeltilir.
9. Buzdolabında biraz bekletilir.
10. Soğuduktan sonra kakao ve kahve karışımı süzgeç yardımıyla elenerek her yerine serpilir.
11. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirilip servis edilir.
12. Ben bir gece bekletilip servis edilmesinden yanayım.
NOT:
a) Savayer bisküvisi(kedi dili) kullanıyorsak bisküvileri sütle ya da hazırlanan kahveli karışımla ıslatılıp, uygun bir borcam içine dizilir.
b) Üstüne kreması sürülür, 2. katın bisküvileri ıslatılıp dizilir. Onunda üstüne kalan krema dökülüp, sürülür.
c) Diğerinde olduğu gibi üstüne kahveli(Türk kahvesi) kakao serpilip, buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.
Yorumlar