Peynirli Poğaça







Annemin, kaşla göz arasında hazırlayıp önümüze getirdiği tadına doyamadan tepsinin dibini gördüğümüz ve bizim evde de neredeyse her hafta sonu pişen klasik peynirli poğaçası.
MALZEMELER• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı erimiş margarin
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 yumurta (beyazı hamura, sarısı üstüne)
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı şeker
• 2 çay kaşığı tuz
• Aldığı kadar un.
• Susam, çörekotu
• Yarım kalıp beyaz peynir yada yeteri kadar peynir kırıntısı(çökelekte olur)
• Maydanoz, dereotu
YAPILIŞI1. Geniş bir kap içinde önce sıvılar, tuz, şeker, ve kabartma tozu eklenip karıştırıldıktan sonra un yavaş yavaş ilave edilip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
2. Yarım saat kadar dinlendirilir.
3. Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
4. Avuç içinde açılır, ortasına peynirli harçtan konulup, iki ucu birleştirilerek “D” şeklinde kapatılır.
5. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam, çörekotu serpilir.
6. 200 derece fırında üstü kızarıncaya pişirilir.
NOT:Peynir yerine iç malzeme olarak, patates, zeytin, kıyma, sosis vs. kullanılabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar