Paris Salatası











Salatayı herkes gibi bizde çok seviyoruz. Değişik soslar ve basit malzemelerin bir araya gelmesiyle her zaman harikalar yaratabilirsiniz. Kursta sevgili arkadaşlarımın yaptığı gibi. Ellerinize sağlık arkadaşlar enfesti. Salatanın sosu ve grissiniler bir birine çok yakışmıştı.MALZEMELER• 1 adet göbek marul (ıceberg)
SOS İÇİN• 2 yemek kaşığı hardal
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 limon suyu
• Tuz.(gerekirse)
SÜSLEME İÇİN1. 200 gr. eski kaşar peyniri
2. 4-5 adet grissini ( fırınlanmış kıtır ekmeklerde aynı işi görebilir.)
3. ½ kahve fincanı zeytinyağı
4. 2 diş sarımsak
5. 1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI
6. Göbek marul güzelce yıkanıp temizlenir.(çok suda bekletmeyin, yaprakların rengi bozulur, vitamini kaçar.) kuruması için bir havlu üzerine çıkarılır.
7. Derin bir kase içinde hardal, zeytinyağı ve limon suyu homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpılır.
8. Kaşar peynirleri fındık büyüklüğünde küp küp doğranır.
9. Suyu süzülen hatta kuruyan marullar el ile istenilen büyüklükte parçalanır.
10. Sarımsaklar bir fiske tuz ile ezilir.
11. Grissiniler 2 ya da 3 parçaya bölünür.
12. Tavada yağ kızdırılır. Kızgın yağa sarımsaklar, pul biber ve grissiniler atılıp, 2-3 dakika çevrilerek kızartılır.
13. Geniş bir kap içinde marullara sos ilave edilip karıştırılır.
14. Salata kâsesine alınır.
15. Üzerine kaşar peyniri serpiştirilir.
16. Grissiniler ile dekor tamamlanıp servis edilir.
NOT:Tecrübeyle sabittir ki;
a) Salata sosunun; marulların pörsüyüp, renk değiştirmemesi için servisten 3-5 dakika ya da hemen önce ilave etmekte fayda var. (marul ve yeşil sebzelerin salatası için geçerlidir.)
b) Diğer bir husus da; bana göre marulların kuru olması gerektiğidir. Marullar ıslak kalınca suyu salata kâsesindeki sosun ve salatanın tadını bozabiliyor. Bir kaç damla su sorun olmayabilir. Ancak sebzeleri sudan çıkarıp direkt kullandığınızda gerçekten çok kötü oluyor. En azından temiz bir havlu ile suyunu aldırdıktan sonra kullanılmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar