Muhammara


Bu hafta kursta her hafta olduğu gibi yöresel bir lezzeti daha öğrendik. Gaziantep yöresine ait bir meze olan muhammarayı biz çok beğendik. Arkadaşlarımın ellerine sağlık çok lezzetliydi. Filiz hocama da çok teşekkür ediyorum bizi bu güzel lezzetlerle tanıştırdığı için. Kahvaltı sofranızı ve çay saatlerinizi süsleyeceğinden emin olabilirsiniz.
MALZEMELER
• Yarım kg. ceviz içi
• 4 diş sarımsak
• 3 dilim tuzsuz etimek ( bayat ekmek de olur)
• 1,5 yemek kaşığı biber salçası
• 1 yemek kaşığı nar ekşisi
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI
1. Toz kırmızı biber akşamdan üstünü örtecek kadar(1 yemek kaşığı) ılık su ile ıslatılır.
2. Ceviz içi irice ve etimekler daha ince olarak ayrı ayrı rondoda çekilir. Ya da havanda dövülür.
3. Sarımsaklar ezilir veya rendenin ince tarafından rendelenir.
4. Geniş bir kap içinde cevizler, etimekler, salça, sarımsak, nar ekşisi, zeytinyağı ve suda ıslattığımız kırmızı biber macun kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
5. Dilimlenmiş ekmek üzerine sürülerek servis edilir.
NOT: Bizim kullandığımız biber salçasının tuzu yeterli geldiğinden tuz eklemedik. Salçanızın tuzuna göre tuzunu ayarlayabilirsiniz.

Yorumlar

Hayatın Tatları dedi ki…
ben tarifinizi not ettim eşim çok seviyor muhammarayı. Ama tuz neden yok? Biber salçası var diyemi?
Mimosa Café dedi ki…
eline sağlık pek güzel olmuş. biz sarmısak yerine soğanla yaparız. öyle de tavsiye ederim.
Naz dedi ki…
@ sevgili Hayatın Tatları, soru için teşekkür ederim. Biber salçasının tuzu yeterli olduğu için eklemedik.Yaparken salçanızın tuzuna göre ayarlarsanız daha iyi olur.Afiyet olsun.
@Sevgili Mimosa cafe, soğanı ilave etmeden önce herhangi bir işlem uyguluyor musunuz? Doğrudan rendeliyor ya da doğruyor musunuz? ben peynirlisinde soğan kullanıyorum.

Popüler Yayınlar