Kuru Biber Kavurması


Yazdan kurutulan biberlerin kışın sofralarda yarattığı lezzette bir başkadır. Tazesi kadar kurusu da severek tüketilen biberin, yoğurtlu kavurması da çok güzel olur. Haşlanıp yapılabileceği gibi, haşlamadan yağda kızartılarak da yapılabilir. Afiyet olsun.
MALZEMELER• Yarım dizi kuru biber
• Yoğurt
• Sarımsak
• Tuz
• Sıvıyağ
YAPILIŞI1. Bir tencere içine su konur ve kaynatılır.
2. Biberler dizisinden çıkarılır.
3. Kaynayan suya konur ve haşlanır.
4. Biber yumuşayıp pişince süzdürülür.
5. Biberleri içine alacak büyüklükteki bir tava içine az sıvıyağ konur ve kızdırılır.
6. Süzülen biberler kızdırılan tavaya ilave edilir ve kavrulur.
7. Kavrulan biberler servis tabağına alınır.
8. Sarımsaklı yoğurt hazırlanıp üzerine dökülür.
9. Yoğurdun üstüne tavada kalan yağ gezdirilir.
NOT:a) Biberleri haşlamadan doğrudan az yağda çıtır oluncaya kadar kavrulur.
b) Yoğurt hazırlanır.
c) Kavrulan çıtır biberler yoğurt ile birlikte servis edilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar