Bonibonlu Papatya Kurabiye
Bu hafta yoğun bir haftaydı o yüzden tarif yayınlayamadım arkadaşlar. Hemen marifetli arkadaşım Hülyanın; gözlere ve damaklara şenlik güzel tarifi ile yeni haftaya başlayalım. Bu kurabiyeleri çocuklar da büyükler de çok sevecekler. Çay ve kahvenizin daimi eşlikçisi haline gelebilir, çünkü kolay bayatlamıyor ve çok da oluyor. Tadına bakan herkes çok beğendi. Tarifte bardak ölçülerinin yanına ölçüyle yapmak isteyenler için gramlarını yazdım. Hepinize kolay gelsin. Afiyet olsun.
MALZEMELER• 400 gr. nişasta(200 gr. olan paketlerden 2 adet bazı paketler 250gr. olabiliyor.)
• 250 gr. margarin (oda ısısında bekletilmiş)
• 1 su bardağı un (114-116 gr.)
• 1,5 su bardağı pudra şekeri (200 gr.)
• 1 yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• Bonibon şekerler.
YAPILIŞI1. Geniş bir kap içinde margarin, yumurta ve şeker karıştırılır.
2. Nişasta, un ve kabartma tozu başka bir kap içinde birlikte elenerek karıştırılır.
3. Elediğimiz nişastalı karışım yağlı karışıma eklenerek çok yoğurmadan, sadece karışması ve hamurun kaynaşması sağlanacak şekilde yoğrulur.
4. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Eğer ele yapışıyorsa biraz un ilave edilebilir.
5. Hazırlanan hamur çok hafif nişasta ya da un serpilmiş tezgâh üzerinde merdane ile 1/2 cm. kalınlığında açılır.
6. Papatya şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesilir. Ortasına renkli bonibonlardan konur.
7. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üstleri beyaz kalacak şekilde pişirilir. (yaklaşık 12-13 dakika arası benim fırınımda yetiyor.Pişme süresi fırından fırına değişebilir. Kontrollü pişirmekte fayda var. Kontrol etmek için fırın kapağını sık sık açmayın. Pişmesine yakındır dediğiniz bir zamanda kontrol edin.
8. Altları hafifçe kızarınca fırından alınır.
NOT:a) Hamurla çok oynamadan toparlamak gerekiyor.
b) Kurabiye hamurlarında malzemeler toparlanır toparlanmaz yoğurmayı bırakmak gerekiyor.
c) Kalıp ile kestikten sonra kenarlarda kalanları defalarca açmak yerine küçük misketler şeklinde yapıp pişirebilirsiniz. Bir lokmalık kurubişler oluyorlar. Tam fincan kenarına uygun.
d) İstediğiniz şekildeki kalıplarla kesebilirsiniz.
MALZEMELER• 400 gr. nişasta(200 gr. olan paketlerden 2 adet bazı paketler 250gr. olabiliyor.)
• 250 gr. margarin (oda ısısında bekletilmiş)
• 1 su bardağı un (114-116 gr.)
• 1,5 su bardağı pudra şekeri (200 gr.)
• 1 yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• Bonibon şekerler.
YAPILIŞI1. Geniş bir kap içinde margarin, yumurta ve şeker karıştırılır.
2. Nişasta, un ve kabartma tozu başka bir kap içinde birlikte elenerek karıştırılır.
3. Elediğimiz nişastalı karışım yağlı karışıma eklenerek çok yoğurmadan, sadece karışması ve hamurun kaynaşması sağlanacak şekilde yoğrulur.
4. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Eğer ele yapışıyorsa biraz un ilave edilebilir.
5. Hazırlanan hamur çok hafif nişasta ya da un serpilmiş tezgâh üzerinde merdane ile 1/2 cm. kalınlığında açılır.
6. Papatya şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesilir. Ortasına renkli bonibonlardan konur.
7. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üstleri beyaz kalacak şekilde pişirilir. (yaklaşık 12-13 dakika arası benim fırınımda yetiyor.Pişme süresi fırından fırına değişebilir. Kontrollü pişirmekte fayda var. Kontrol etmek için fırın kapağını sık sık açmayın. Pişmesine yakındır dediğiniz bir zamanda kontrol edin.
8. Altları hafifçe kızarınca fırından alınır.
NOT:a) Hamurla çok oynamadan toparlamak gerekiyor.
b) Kurabiye hamurlarında malzemeler toparlanır toparlanmaz yoğurmayı bırakmak gerekiyor.
c) Kalıp ile kestikten sonra kenarlarda kalanları defalarca açmak yerine küçük misketler şeklinde yapıp pişirebilirsiniz. Bir lokmalık kurubişler oluyorlar. Tam fincan kenarına uygun.
d) İstediğiniz şekildeki kalıplarla kesebilirsiniz.
Yorumlar