Yoğurtlu Patlıcan Salatası


En çok tükettiğimiz sebzelerden biri olan patlıcanı her yörede, her şehirde, her evde farklı bir şekilde tüketiriz.Bu kadar çok kullandığımız patlıcanı biraz tanıyalım derim.
Bilgiler Wikipedia’dan alınmıştır.
Patlıcan mor renkli bir sıcak iklim sebzesidir. Düşük sıcaklığa karşı dayanıksızdır. Patlıcanın anavatanı Hindistan’dır. Yayılışı Hindistan’dan Afrika’ya doğru olmuştur. Avrupa’ya 16. yy. da İspanyollar tarafından getirilmiştir.Tropik bölgelerde çok yıllık bitki özelliği gösterirken bu kuşağın dışındaki iklim kuşaklarında tek yıllıktır. Doğada patlıcanı besin olarak tüketen tek canlı insandır. Bunun nedeni insan bünyesinde az miktarda nikotin bulunmasıdır. Türk Mutfağı'nın vazgeçilmez sebzelerinden birisi olan patlıcan ile y
oğurdun birbiriyle uyumunun ispat edildiği bir salata. Afiyet olsun
MALZEMELER
• 2 adet patlıcan
• 250 gr. yoğurt
• Zeytinyağı
• Sarımsak
• Nane, kırmızıbiber, pul biber
YAPILIŞI
1. Patlıcanlar közlenir. (Fırında ya da ocak üstünde )
2. Sarımsak ezilir.
3. Yoğurt tuz atılıp çırpılır.
4. Közlenen patlıcanlar ince ince kıyılır.
5. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
6. Patlıcanlar ve yoğurt, nane, kırmızıbiber konur ve karıştırılır.
7. Servis tabağına alınır ve üstü nane ve pul biber ile süslenir.
8. Üstüne zeytinyağı gezdirilip, servis edilir.
NOT: Biz ızgara tavuğun yanına çok yakıştırıyoruz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar