Sable Kurabiye
















Bu kurabiye benim en çok sevdiğim kurabiye, Tarçın; vazeçemediğim tat ve kokuya sahip olan bir baharat. Mutfakta; tatlıdan tuzluya her şeyde kullanılmakta. Tarçınlı kurabiyeye de bayılırım. Pastacılık Öğretmenimiz Cemil beyin yaptığı ve bizlerin şekillendirdiği şeker hamuru ile süslenmiş tarçınlı kurabiyeler harika oldu. Kurabiyeleri şeker hamuruyla şekillendirirken çocuklar gibi şendik, çok eğlendik. Eve götürdüğüm kurabiyeleri, kızım “ben bunları yemeye kıyamam” diyerek eline alıp geri bıraktı. İlk fırsatta evde, birlikte yapmaya karar verdik. Farklı aromalar kullanılarak değişik lezzetler yaratılabilir. Limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, zencefil gibi malzemeler kurabiyenizi farklı kılacaktır. Temel, klasik tatlı pastane kurabiyesi tarifi ile neler yapılır neler. Yaratıcılığınızı konuşturma zamanı. Bugün değilse ne zaman? Afiyet olsun.
MALZEMELER (30-35 adet)
• 500 GR. Un
• 350 gr. margarin
• 200 gr. pudra şekeri
• 1 paket vanilya
• 2 yumurta sarısı
• 1/2 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI
1. Tüm malzemeler çukur bir kap içinde karıştırılıp yoğrulur. (çok oynamadan)
2. Hamur 10 dakika dinlendirilir.
3. Dinlenen hamur hafifçe unlanan tezgah üstünde 0.5mm incelikte açılır.
4. Kalıplarla kesilerek şekiller verilir.
5. Kenarlardan kalan hamur çok oynamadan toparlanır ve hamur bitene kadar işleme devam edilir.
6. 170 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir.
NOT:
a) Kurabiyelere sap takmak istersek, fırından hemen alır almaz hamur henüz sertleşmeden takmak gerekir.
b) ŞEKER HAMURU’nun kullanımı ayrı bir uzmanlık gerektirmekte. Ben birkaç defa başarısız olunca vaz geçmiştim. Ama bu çalışmadan sonra artık yapabileceğimi biliyorum. Şeker hamurunu; kullanıma hazır olarak pasta malzemeleri satan yerlerden temin etmek mümkün.
c) Çok güzel renkleri var. İster hazır renklisini alın isterseniz beyaz alıp kendiniz renklendirin. Seçim sizin. Bence en iyisi hazır, renklisini almak. Evde zor oluyor renklendirmek. Her yer kirleniyor.
d) Şeker Hamuru her zaman oda ısısında bulundurulmalıdır.
e) Şeker hamurunu açmak için her zaman mısır nişastası kullanılmalıdır.
f) Merdane ile açılan şeker hamurlarından kurabiyelerimizin kalıplarıyla kesilir ve şeker hamuruna biraz su sürülerek kurabiyeye yapışması sağlanır. Üstünü materyaliniz varsa istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Yorumlar

güzide dedi ki…
benim kızlarda bayıldı bu kurabiyelere .artık kurstan geldiğim günü dört gözle bekliyolar.poşetlere saldırmaları gerçekten çok komik oluyo

Popüler Yayınlar