Rokfor Soslu Kuzu Filesi







Kursumuzdan yine bir Fransız yemeği ile birlikteyiz. Bu yemeğin sosuna bayıldım ben. Başka bir et ile kullanabilir miyiz? Bilmiyorum filiz hocama soracağım bir daha ki derste. Gerçekten bir sos ete bu kadar yakışır. Sadece ben değil tüm arkadaşlar sosu çok beğendik. Et de çok güzel pişmişti. Yumuşacık olmuştu.
Kızartmadan önce eti zeytinyağı ve bir miktar karabiber ile birazcık ovaladık ve buzdolabında beklettik. Etin yumuşak olması ve çabuk pişmesini sağladık.
ROTOTORİ SEBZE MALZEMESİ
• 1 adet kabak
• 1 adet patlıcan
• 1 adet kuru soğan
• 5 adet çeri domates
• 1 yemek kaşığı mısır
• Tereyağı
• Tuz, karabiber
• 250 gr. bonfile
ROKFOR SOS MALZEMESİ
• Rokfor peyniri (yerine 50 gr. kadar eski kaşar peyniri de kullanılabilir.)
• 1 kahve fincanı krema
• 1/2 su bardağı beyaz şarap
• 25 gr. tereyağı (şarap koymuyorsak)
• Biz kursta şarapsız tereyağı ile yaptık. Muhteşem oldu.
YAPILIŞI
ROTOTORİ SEBZENİN YAPILIŞI
1. Patlıcan ve kabak tavla zarı şeklinde doğranır.
2. Kuru soğan yemeklik doğranır.
3. Çeri domatesler ikiye bölünür.
4. Tavada önce soğan sonra patlıcan ve sonra da kabak ilave edilerek sotelenirlerken domatesler ilave edilirek soteleme işlemine devam edilir.
ROKFOR SOS
1. Tavada yağ eritilirken peyniri ilave edilir ve peynirin erimesi sağlanır.
2. Eriyen peynire tuz, karabiber ve krema eklenip kaynatılır.
ETİN PİŞİRİLMESİ
1. Az zeytinyağı ile yapışmaz tavada et kızartılır.
2. 1 diş sarımsak ince kıyılır, tuz karabiber ile birlikte etlere eklenir.
3. Tavada şöyle bir sallanıp indirilir.
SERVİS AŞAMASI
a) Servis tabağına önce rototori sebzeler konur.
b) Üstüne kızartılan etler düzgünce yerleştirilir.
c) Rokfor sos tabağın kenarına gezdirilir.
d) En üstüne de mısır gezdirilerek
e) Sıcak servis edilir.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
hi, new to the site, thanks.

Popüler Yayınlar