Ispanaklı İnegöl Köfte




Knorr’un Ramazan Menüleri Kitabı’ndan denediğim bir tarif daha, Ispanaktan dolayı ürkek yaklaşmıştım ama tuzunu biraz fazla atmanın dışında yemeğimiz gayet güzel oldu. Tuzlu muzlu herkes yedi. Değişik ve lezzetli bir yemek oldu. Köfteyi bir de farklı bir lezzette denesem dediğiniz noktada başvurabileceğiniz bir yemek. Afiyet olsun.
MALZEMELER
• 500 gr. köftelik kıyma
• 1/2 paket Knorr İnegöl Köfte Harcı
• 1+1/2 çay bardağı su
• 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
SOSU İÇİN
• 500 gr. ıspanak (temizlenip, kıyılmış)
• 1 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)

.1 adet havuç (küp doğranmış ya da rendelenmiş)
• 3 diş sarımsak (kıyılmış)
• 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
• Muskat rendesi(Hint cevizi)
• 1 yemek kaşığı Knorr Et Toz Bulyon
• 1+1/2 su bardağı (300 ml.)su

YAPILIŞI
1. Derin bir kaseye Knorr İnegöl Harcı’nı, kıymayı, ayçiçeği yağını ve suyu koyup yoğurduktan sonra kapalı bir kapta buzdolabında 4 saat bekletin.
2. Sosu için tavada ayçiçeği yağını kızdırıp kıyılmış sarımsakları ve piyazlık doğranmış soğanları sote edin.
3. Soğanlar pembeleşince kıyılmış ıspanakları ilave edip, kavurun.
4. En son olarak, 1 yemek kaşığı Knorr et toz bulyon, muskat rendesini ve suyu ekleyip bir taşım pişirin. .
5. Beklettiğiniz köftelere şekil verip yağsız tavada veya ızgarada pişirin.
6. Ardından servis tabağına alın.
7. Ispanaklı sosu servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine koyup sıcak olarak servis edin.
NOT: Köfte harcı ve toz bulyon tuzlu olduğundan ayrıca tuz koymaya gerek yoktur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar