Gofret Pastası











Bu hafta kursta yine güzel tarifler denedik. Bu tarifte onlardan birisi, oldukça pratik ve kolay bir pasta. Hepimizin bildiği irmik tatlısının, gofretli versiyonu diyebiliriz. Görüntüsüyle büyüleyen, çok hafif bir sütlü tatlı. Tek kişilik porsiyonlar halinde de hazırlanıp meyve veya dondurma ve çikolata, vişne, karamel soslardan biriyle de servis edilebilir. Aşağıdaki ölçüler 10-12 kişilik ölçüler olup, siz malzemeleri azaltıp daha küçüğünü yapabilirsiniz.
MALZEMELER
• 1,5 kg. süt
• 13 çorba kaşığı tozşeker
• 13 çorba kaşığı irmik
• 3 çorba kaşığı Hindistan Cevizi
• 1 paket vanilya
• 2 çorba kaşığı margarin
ETRAFI İÇİN
• 50-60 adet içi beyaz dolgulu rulo gofret
ÜZERİ İÇİN
• 2,5 su bardağı süt
• 1 paket çikolata sos
YAPILIŞI
1. Süt, toz şeker ve irmik bir tencere içinde iyice karıştırıldıktan sonra, ocağa alınıp, tahta kaşık ile muhallebi kıvamına gelip kaynayıncaya kadar pişirilir.
2. Kaynayınca ocaktan alınıp, içine hindistancevizi, vanilya ve margarin eklenip karıştırılır.
3. Diğer tarafta 22 cm. çapında kelepçeli bir kek kalıbının kenarlarına irmikli karışımdan sürülür.
4. Daha sonra rulo gofretler birbirine bitişik olarak kalıbın iç duvarına bu harç yardımıyla yapıştırılır.
5. Ortasına irmikli muhallebi dökülür. Bir spatula yardımıyla üstü düzeltilir.
6. Ayrı bir tencerede pastamızın üstü için süt ile çikolata sosu pişirilir. Ilındıktan sonra pastanın üzerine dökülür. (Bekletirken üzerinin kabuk bağlamaması için arada bir tahta kaşıkla karıştırılır.)
7. (Biz derste beyaz jöle kullanarak, üstünü süsledik. Beyaz çikolatanın benmari usulü eritilerek krema ile yumuşatıldıktan sonra aynı şekilde kullanılabileceğini düşünüyorum. Denemedim. Soracağım.)
8. Süsleme işlemleri bittikten sonra buzdolabında bir gece bekletilir.
9. Ertesi gün kelepçeli kalıptan pasta çıkarılır. Dilimleyerek servis edilir.
NOT:
Pudingi kalıba dökmeden önce yarısı ayrılır ve içine krema eklenir. Önce pudingin sade olan kısmı kalıba boşaltılır, sonra kremalı kısmı dökülüp, diğer işlemler yapılır.
Krema 1 tatlı kaşığı şekerle çırpılırsa krem şanti kıvamına getirilip, istenirse tatlılarda kullanılabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar