Fırında Kaşar Peynirli Mantar


Fırında mantar çocuklarımın en çok sevdiği, çok kolay ve lezzetli bir garnitür diyebilirim. İlk kez sananın tarifleri arasında görüp denemiştim. Herkes çok beğendi. O günden bu yana evde mantar olamaya görsün ilk istedikleri fırında mantar oluyor. Yaz tatilinde gittiğimiz adalardan birisi olan LİPSOS’da hemen marina’ya yakın bir market var, sabah saat 9’da açılıyor, malzemeler geliyor ve neredeyse anında tükeniyor. Çok ucuz değil ama denizde olup da sebzeye hasret kalmak ne demek onu bilen birisi olarak, öğünlük aldığın için fiyatına çok takılmıyorsunuz. Buldun mu alıyorsun. Yine teknede sebzenin tükendiği bir zamanda sabah yürüyüşünden fırından ekmek vs. almış, dönerken marketin önünde sebzeleri gördüm. Market açılmamıştı. Hemen elimdekileri tekneye bırakıp hızlı adımlarla sebzelerin peşine düştüm. Aman yarabbi o da ne mantarlar o kadar güzel ki kocaman kocaman tam fırında kaşarlı mantar için hemen en büyüklerinden seçtim diğer sebzelerle birlikte tekneye döndüğümde yüzümde güller açmış bizimkiler de anne define bulmuş gibisin diye sataştılar ama mantarları görünce bir sevinç nidası geldi hepsinden. Ve aldıklarımın az olduğunu söyleyip ikinci partiyi almaya gittiler. Neyse teknenin fırını sadece alttan pişirdiğinden çok istediğimiz görünümde olamayacaktı ama lezzetinin yerinde olacağından emindik…… Ege denizinin ortasında tüm aile birlikte güzel bir akşam yemeği, aslında ne yediğinizin çok da önemi yok. Kimlerle birlikte, neyi paylaştığınız ve paylaştığınız anın değerini bilmektir önemli olan. Çok geç olmadan ailenizle birlikte en güzel günlerde ağız tadının ve neşenin bol olduğu bereketli sofralar için afiyet olsun.
MALZEMELER
• En irilerinden 8-10 tane kültür mantarı
• 50 gr. Kaşar peyniri bolca olmalı az gelirse çoğaltabilirsiniz.(yağlı olanı makbul)
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz
YAPILIŞI
1. Mantarların saplarını koparıp çeperlerinden tutup geriye doğru çekerek mantarlar soyulmak suretiyle temizlenir.
2. Ortalarına biraz tuz, biraz karabiber ve bıçağın ucuyla tereyağı konularak tepsiye dizilir. Tüm Mantarlar bitene kadar bu işleme devam edilir.
3. Fırın 200 derecede ısıtılır.
4. Hazırlanan mantarlar fırına atılır. 200 derece fırında 10 dakika (tereyağı eriyip mantarlar sulanmalı)pişirilip, fırından alınır, mantarların içleri rendelenmiş kaşar ile doldurulur ve yeniden fırına atılır.
5. Kaşarlar eriyip üstleri kızarınca fırından alınır ve sıcak olarak servis edilir.
6. Ara sıcak olabileceği gibi yemeklere eşlik edebilecek bir garnitür olarak düşünülebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar