Fincan Keki
MALZEMELER
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı süt
• 1,5 çay bardağı toz şeker
• 2 çay bardağı un (2 kez elenmiş)
• 2 yemek kaşığı kakao
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
YAPILIŞI
1. Şeker ve yumurta beyazlaşana kadar çırpılır.
2. Diğer malzemeler teker teker eklenir.
3. Tahta kaşık ile karıştırılıp kek hamuru hazırlanır.
4. 6 adet nescafe fincanı yağlanır.hazırlanan karışım fincanlara paylaştırılır.
5. Fincanların sığabileceği bir tencereye fincanların yarısına gelecek kadar ılık su konur.
6. Fincanlar tencereye alınır.
7. Tencerenin kapağının içine temiz bir havlu konur.
8. Ve tencereye kapatılır.
9. Önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe alınıp, 20 dakika pişirilir.
10. 20 dakika sonra altı kapatılır.
11. Kapağı hiç açılmadan 15 dakika bekletilir.
12. Kapak açılıp fincanlardan çıkarılıp servis edilir.
PÜF NOKTASI:
Buharlaşan suyun fincanlara damlamaması için tencerenin kapağına mutlaka bir havlu sarılır.
Yorumlar