Brownie




Brownie; bir alakart tatlısıdır. Üstü çatlak, dışı kahverengi, içi de siyah ve hafif ıslak olan dondurma veya çilolata sos ile servis edilen bir tatlıdır. Ben ılık yemeyi tercih ediyorum. Soğuyunca sertleşiyor. İçinin yumuşaklık özelliği hissedilmiyor. Büyük kızımın çok sevdiği tatlılardan birisi. Zaman zaman benim de denediğim brownie; yapılırken dikkat edilecek hususlara gelince; ölçülerin birebir kullanılması çok önemli. Hatta hocamız yapacağımız tatlı pasta vs. ne varsa garamajlı tariflerin kullanılması halinde ortaya çıkacak ürünün daha güzel ve her zaman aynı lezzetin yakalanabileceğini
söyledi. Burada; genel anlamda her pastanın ilk başlangıç safhasının farklı olduğunu, şeker ve yumurtanın hep aynı yöne doğru ve yüksek devirde çırpmanın önemini, kaynayan bir margarine çikolatanın ilave edilmesi halinde, çikolatanın yanıp özelliğini kaybedebileceğini ve artık kendime bir standart oluşturabilmem için mutlaka tartı kullanarak tariflerimi denemem gerektiğini öğrendim. Dikkat edilecek noktaları bilince başarı kaçınılmaz oluyor. Kurstan sonra henüz evde denemedim. Hafta sonu deneyeceğim. Bakalım nasıl olacak? Afiyet olsun.
MALZEMELER (4 kişilik)
• 120 gr. tozşeker
• 2 yumurta
• 60 gr. margarin
• 80 gr. çikolata
• 75 gr. un
• 40 gr. ceviziçi
• 30 gr damla çikolata
• 2 gr. kabartma tozu
YAPILIŞI
1. Margarin ocakta eritilir.
2. Kaynaması durunca çikolata kırılarak ilave edilir.çikolatalı harç önceden hazırlanmalı, yoksa şeker ve yumurta çırpıldıktan sonra yaparsak yumurtamız çöker, kekimiz kabarmaz.
3. Yumurta ve şeker bir kap içinde hep aynı yöne çevrilerek yüksek devirde şeker iyice eriyinceye kadar çırpılır.
4. Sırasıyla tüm malzemeler gramajlarına sadık kalınarak ilave edilir.
5. Tahta kaşık yardımı ile hepsi karıştırılıp yağlanmış kek kalıbına dökülür.
6. Kek hamuru ile çok oynamadn ve bekletmeden 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.
Not:Arzuya göre üzerine dondurma ve çikolata sos ile servis edilir.
BROWNİE SOS
• 100 gr. krema
• 100 gr. çikolata
YAPILIŞI
a) Krema ocakta kaynatılıp fokurdamadan alınır, çikolata ilave edilerek içinde eritilir ve kekin üzerine dökülerek servis edilir.
b) Bu sos ganaj olarak da pastalarda kullanılabilir.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
gerçekten kursta öğrendiklerimiz harika tatlar.ayrıca siteniz ve yayınladığınız tarifler çok güzeller.açıklayıcı ve güzel resimlenmiş.enkısa zamanda deneyeceğim.
Naz dedi ki…
Bloğu beğendiğinize sevindim.Kursun bizlere katkısı mutlaka olacaktır. Eksiklerimizi görmek, bilmediklerimizi öğrenmek keyif verici.
güzide dedi ki…
bu ne güzel sunum böyle.ellerinize sağlık.

Popüler Yayınlar