Yanardağ Boranisi







Balkabağını her zaman bir tatlı malzemesi olarak gördüğüm için hiç tuzlu olarak düşünmemiştim. Yıllar önce böreğini yediğim, balkabağının boranisini yaptık kursta, çok hoşumuza gitti. Merak edenler ve denemek isteyenler için işte tarifi. Afiyet olsun.
MALZEMELER
• 500 gr. balkabağı
• 300 gr. kıyma
• 2 orta boy soğan
• 3-4 diş sarımsak
• 250 gr. yoğurt
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1/2 çay bardağı sıvıyağ
• Tuz, karabiber pul biber
YAPILIŞI
1. Balkabağının kabukları soyulur.
2. Yeşil kısımları iyice kesilir, küp doğranır, üstünü örtecek kadar soğuk su konur ve haşlanır.
3. Haşlanınca süzgece alınıp beklenir.(üstü bir kapakla kapatılıp soğuması engellenir.)
4. Bir tavada soğan kavrulur,kıyma eklenir, tuz,karabiber, pulbiber ilave edilerek kavrulur.
5. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
6. Kayık tabağa kabaklar,kıymalı harç ve sarımsaklı yoğurt konduktan sonra en üstüne tereyağında kızdırılmış pul biberle süslenip sıcak sıcak sofraya götürülür.
NOT: Kıyma bu balkabağı için biraz fazla olabilir. Biraz azaltılması lezzetini değiştirmeyecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar