tarator soslu brokoli pane
Brokoli bizim mutfağımıza yeni girdi ama çok çabuk kabul gördü. Salatasından, çorbasına, zeytinyağlı yemeği ve daha neler neler. İlk yediğimde tadı çok kötü gelmişti. Ama sonra farklı yöntemler deneyerek yiyebileceğimiz lezzetlere dönüştü ve çocuklarım tarafından özellikle istenen bir sebze haline geldi. Küçük kızım aşağıdaki haliyle ve salatasını çok seviyor. Aşağıdaki tarif nasıl ortaya çıktı. Bir akşam üzeri krep yapmış sıvı malzemesi artmıştı. Annem ben çocukken bize karnabaharı çiçeklerine ayırıp yumurtaya bulayıp kızartır ve cevizli taratorla yedirirdi. Çok da hoşumuza giderdi. Aklıma o geldi. Bende kalan malzeme boşa gitmesin deyip, brokolilere kullandım. Bizimkiler de beğendiler, bizde yapmaya devam ettik. Brokolinin yanı sıra aynı malzeme ile mantar, peynir, karnabahar, patlıcan, kabak, biber gibi pek çok malzemeyi yapabilirsiniz. Hatta misket köfte, mantar midye gibi oluyor.
MALZEMELER
• 500 gr. brokoli, (Yıkanmış, süzülmüş, ve çiçeklerine ayrılmış)
• Yarım paket mantar,
• 2 yumurta
• 2 yemek kaşığı un
• Yarım su bardağı süt
• Tuz, karabiber, pul biber,
• 1 çay kaşığı karbonat
SOSU İÇİN
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 yemek kaşığı mayonez
• 3-4 adet dövülmüş ceviz
• 1 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
• 1 diş sarımsak (ezilmiş)
• Servis için marul yaprağı,maydanoz vs.
YAPILIŞI
1. Brokoli kaynayan suda 4-5 dakika haşlanır.
2. Mantarlar temizlenir.(yıkanmaz)
3. Bir kap içinde un süt ile açılır, yumurta ve diğer malzemeler eklenip güzelce çırpılır. Çok koyu olursa biraz daha süt ilave edilir. (Krep hamuru kıvamında olmalı.)
4. Sosu için; ekmek ufalanır biraz su ile yumuşatıldıktan sonra marul hariç diğer malzemeler eklenir ve hepsi karıştırılıp, buzdolabında bekletilir.
5. Kızartma tenceresinde yağ iyice kızdırılır. Hazırlanan sebzeler, unlu harca bulanır. Kızgın yağda kızartılır. Kızaran sebzeler kağıt havlu üzerine çıkarılıp fazla yağı çektirilir.
6. Tüm sebzeler bitinceye kadar devam edilir.
7. Sebzeler marul çanaklarının içine konup üzerine hazırlanan sosdan dökülerek servis edilir.
Afiyet olsun.
MALZEMELER
• 500 gr. brokoli, (Yıkanmış, süzülmüş, ve çiçeklerine ayrılmış)
• Yarım paket mantar,
• 2 yumurta
• 2 yemek kaşığı un
• Yarım su bardağı süt
• Tuz, karabiber, pul biber,
• 1 çay kaşığı karbonat
SOSU İÇİN
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 yemek kaşığı mayonez
• 3-4 adet dövülmüş ceviz
• 1 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
• 1 diş sarımsak (ezilmiş)
• Servis için marul yaprağı,maydanoz vs.
YAPILIŞI
1. Brokoli kaynayan suda 4-5 dakika haşlanır.
2. Mantarlar temizlenir.(yıkanmaz)
3. Bir kap içinde un süt ile açılır, yumurta ve diğer malzemeler eklenip güzelce çırpılır. Çok koyu olursa biraz daha süt ilave edilir. (Krep hamuru kıvamında olmalı.)
4. Sosu için; ekmek ufalanır biraz su ile yumuşatıldıktan sonra marul hariç diğer malzemeler eklenir ve hepsi karıştırılıp, buzdolabında bekletilir.
5. Kızartma tenceresinde yağ iyice kızdırılır. Hazırlanan sebzeler, unlu harca bulanır. Kızgın yağda kızartılır. Kızaran sebzeler kağıt havlu üzerine çıkarılıp fazla yağı çektirilir.
6. Tüm sebzeler bitinceye kadar devam edilir.
7. Sebzeler marul çanaklarının içine konup üzerine hazırlanan sosdan dökülerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar