sucuklu kuru fasulye


Türk mutfağının vazgeçilmezi, garsonun içeriye “az ku az pi çeeek!“diye seslendiğinde herkes bunun pilav üstünde az kuru fasulye olduğunu bilir. Adına türküler yakılan kuru fasulye çeşit çeşit pişirme şekliyle sofralarımızı süsler. En çok tüketilen bakliyatların başında gelen kuru fasulye yanında pilavı ve turşusuyla sofraları şenlendirir. Herkese afiyet olsun.
MALZEMELER
• Bir çorba kâsesi kuru fasulye
• 1 adet soğan
• 2 yemek kaşığı biber salçası(mümkünse ev yapımı)
• Biraz sucuk
• Bir adet kuru biber(yada tazesi)
• Sıvıyağ (etli olması halinde tereyağı kullanılmasını tavsiye ederim.)
YAPILIŞI
1. Fasulye akşamdan sıcak su ile ıslatılır.(gerçi artık aynı gün ıslatıp pişirebiliyorsunuz.)
2. Çok çabuk pişiyor. Eskidenmiş saatlerce pişirmeye çalışılıp ocakta unutulup, dibinin tutması.
3. Şimdi o kadar kolay pişiyor ki. Bazen ıslatmaya bile gerek kalmıyor.
4. Islatılan fasulyenin suyu süzülür.
5. Fasulye tencereye konur. Üstüne yeterince su konup haşlanır, fasulyeler pişince suyu süzülür. 6. Tencereye yağ konur, soğan doğranır ve orta ateşte soğanlar kavrulur.
7. Kavrulan soğanlara salça eklenir ve rengi çıkıncaya kadar yakmadan karıştırılır.
8. 1-2 su bardağı su ve tuz, kuru biber ilave edilerek su kaynayıncaya kadar beklenir.
9. Suyu kaynayınca fasulye ilave edilerek özleşinceye kadar pişirilir. Suyu az gelirse sıcak su dökülür. İndirmeden hemen önce sucuk ilave edilir ve bir taşım kaynatıldıktan sonra altı kapatılır.
10. Yanında pilav ve turşu ile sıcak servis edilir.
MALZEMELER
• Bir çorba kâsesi kuru fasulye
• 1 adet soğan
• 2 yemek kaşığı biber salçası(mümkünse ev yapımı)
• Biraz sucuk
• Bir adet kuru biber(yada tazesi)
• Sıvıyağ (etli olması halinde tereyağı kullanılmasını tavsiye ederim.)
YAPILIŞI
1. Fasulye akşamdan sıcak su ile ıslatılır.(gerçi artık aynı gün ıslatıp pişirebiliyorsunuz.)
2. Çok çabuk pişiyor. Eskidenmiş saatlerce pişirmeye çalışılıp ocakta unutulup, dibinin tutması.
3. Şimdi o kadar kolay pişiyor ki. Bazen ıslatmaya bile gerek kalmıyor.
4. Islatılan fasulyenin suyu süzülür.
5. Fasulye tencereye konur. Üstüne yeterince su konup haşlanır, fasulyeler pişince suyu süzülür. 6. Tencereye yağ konur, soğan doğranır ve orta ateşte soğanlar kavrulur.
7. Kavrulan soğanlara salça eklenir ve rengi çıkıncaya kadar yakmadan karıştırılır.
8. 1-2 su bardağı su ve tuz, kuru biber ilave edilerek su kaynayıncaya kadar beklenir.
9. Suyu kaynayınca fasulye ilave edilerek özleşinceye kadar pişirilir. Suyu az gelirse sıcak su dökülür. İndirmeden hemen önce sucuk ilave edilir ve bir taşım kaynatıldıktan sonra altı kapatılır.
10. Yanında pilav ve turşu ile sıcak servis edilir.
Yorumlar