sebze mücveri




Yine kursta yaptığımız yemeklerden birisi olan sebze mücveri; sebzelerin muhteşem düeti demek en doğrusu. Tek kötü tarafı kızartılıyor olması. Fırında yapılanlar aynı tadı vermiyor. Diyet yapanlar için bir önerim olabilir. O da mücverlerin teflon ya da yapışmayan tavaya çok az damlatarak kızgın tavada arkalı önlü pişirilebilir. Diyet yaptığım dönemlerde kullandığım bir yöntem yanında yoğurt ile çok güzel oluyor. Burada verilen miktarlar 10-12 kişilik, siz daha azaltarak kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
MALZEMELER
2 adet kabak,
1 adet pırasa
1 adet patates
2 adet havuç
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet roka
3 adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon,
3 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı mısır unu
YAPILIŞI
Kabak, patates ve havuç rendelenir
Diğer malzemeler küçük ve ince doğranır.
Sebzeler baharatlarla karıştırılır.
Un karışımı ve yumurta ilave edilerek harmanlanır.
2 çorba kaşığı yardımı ile şekil verilerek kızgın yağda önlü arkalı kızartılır.
PÜF NOKTASI
Sebzelerin suyu iyice sıkılmalı kızarırken dağılmaması için kuru olmalı.
Yumurtanın miktarı sebzelerin ve yumurtaların büyüklüğüne, küçüklüğüne göre ayarlanmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar