sebze mücveri
MALZEMELER
2 adet kabak,
1 adet pırasa
1 adet patates
2 adet havuç
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet roka
3 adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon,
3 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı mısır unu
YAPILIŞI
Kabak, patates ve havuç rendelenir
Diğer malzemeler küçük ve ince doğranır.
Sebzeler baharatlarla karıştırılır.
Un karışımı ve yumurta ilave edilerek harmanlanır.
2 çorba kaşığı yardımı ile şekil verilerek kızgın yağda önlü arkalı kızartılır.
PÜF NOKTASI
Sebzelerin suyu iyice sıkılmalı kızarırken dağılmaması için kuru olmalı.
Yumurtanın miktarı sebzelerin ve yumurtaların büyüklüğüne, küçüklüğüne göre ayarlanmalıdır.
Yorumlar