kıymalı tava böreği







Hava muhalefeti sebebiyle, hafta sonunu evde geçireceklere sabah kahvaltılarını şenlendirecek bir börek, kolay, çabuk ve çok lezzetli, iç malzemesine siz karar verin, peynirli, kıymalı ve ıspanaklı hangisini isterseniz yapın hepsinden güzel sonuç alıyorsunuz. Böylece evde kalan malzemelerde değerleniyor. İç malzemesinde sosis, sucuk vs. kullanırsanız pizza tadında bir börek olur. Yufkanın ve iç malzemelerin miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.ıspanaklı yaparken içine biraz yağ, beyaz peynir, pul biber eklerseniz daha lezzetli olur.
MALZEMELER
• 3 adet yufka (yufka sayısını tavanızın büyüklüğüne göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz.)
• 2 yumurta
• 2-3 yemek kaşığı yoğurt
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı tereyağı
İÇ MALZEME
• Kıyma (100-150 gr.) peynir, ıspanak vs.
• 1 adet küçük soğan
• Biraz maydanoz
• Tuz, karabiber, pul biber
YAPILIŞI
1. Kıymayı küçük bir tava içinde yağ koymadan kendi yağıyla soğanla birlikte kavurun. Maydanozunu, karabiberini, tuzunu, pul biberini atıp karıştırın ve altını kapatın.
2. Bir kase içinde yağ, yumurta ve yoğurt iyice karıştırılıp hazırlanır.
3. Böreği yapacağınız tavayı yağlayın.
4. Yufkanın birisini bütün olarak tavaya kenarları dışarıda kalacak şekilde serilip ortası biraz buruşturulur.
5. Hazırladığınız yumurtalı harcın 1/3’i yufkanın üzerine sürülür.
6. Geriye kalan yufkalar parçalanır.
7. Parçalanan yufkaların yarısı tavaya düzgün bir şekilde serpiştirilir.
8. Üzerine yumurtalı sıvıdan kalan harcın yarısı yufkaların üzerine sürülür.
9. Hazırlanan iç malzeme her yerine eşit olarak dağıtılır.
10. Geride kalan yufkalar iç malzemenin üstüne serpiştirilip, kalan sos dökülür ve tavanın kenarlarından sarkan yufkalar tavanın ortasına doğru tavanın içine toplanır.
11. En üstüne bir parça tereyağı konur. Tavanın kapağı kapatılıp, önce orta ateşte (tava ısınıncaya kadar) sonrasında kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişirilir.
12. Yaklaşık 10-15 dakika sonra bir spatula yardımıyla altının pişip pişmediği kontrol edilir.
13. Piştiyse bir tabak yardımıyla tersi çevrilerek diğer tarafı pişmeye bırakılır. Kapağını kapatmadan önce üstüne yine bir parça tereyağı konur.
14. Diğer tarafı da pişince uygun bir servis tabağına alınır ve dilimlenerek sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
NOT: Yufkaların birisi sağlam olmak kaydıyla diğerleri yırtık ya da parçalı olabilir.

Yorumlar

umutluhayat dedi ki…
çok sevdiğim bir börek.tavada olmasıda çok pratik.üstelik sizde çok güz<el yapmışsınız.ellerinize sağlık.
Naz dedi ki…
yorumunuz için teşekkür ederim.
Adsız dedi ki…
MRB BU BENİMDE ÇOK SEVDİĞİM BÜYÜK BİR İŞTAHLA YEDİĞİM BİR BÖREK FIRINIM BOZUK BAHANESİ ÜRETENLER İÇİN GÜZEL BİR TARİF ELLERİNE SAĞLIK KÇK KRDŞ NHL
Naz dedi ki…
afiyet olsun,küçük kardeş yorum için teşekkür ederim. eee.. geldiğimde yaparsın yeriz.
Merve dedi ki…
Bu akşam bu tarifi denedim gayet lezzetli bir börek oldu.2 yufkadan yaptım sayılır ama tabi 3 yufkayla da güzel olur.Tarif için çok teşekkür ederim.
Merve dedi ki…
Bu akşam bu tarifi denedim gayet lezzetli bir börek oldu.2 yufkadan yaptım sayılır ama tabi 3 yufkayla da güzel olur.Tarif için çok teşekkür ederim.

Popüler Yayınlar