közlenmiş kırmızı biber çorbası
Kırmızıbiberin (paprika) çorbasını içtiniz mi? İçmediyseniz mutlaka denemelisiniz. Bir hafta sonu arkadaşlarla Koşuyolu'nda yeni açılan cafe-Restaurant Afzelia’da buluştuk. Benim siparişim “köz biber çorbası” idi. Yanında sarımsaklı kıtır ekmekle servis edilen çorba çok lezzetliydi. Katkısız olan çorbada biberin tadı hissediliyordu. Hoşuma gitti evde denemeye karar verdim. Tam olarak aynı olmasa da zannederim ona yakın bir lezzet yakaladım. Farklı lezzetlere açıksanız, denemelisiniz.
MALZEMELER
• 4-5 adet közlenmiş kırmızı etli biber
• 1 yemek kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı süt kreması
• 2-3 su bardağı su
• Tuz, karabiber
• Süslemek için Frenk soğanı veya acı biber
YAPILIŞI
1. Biberler yıkanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine konur ve 200 derece fırında közlenirler. Közlenen biberler kolay soyulması için bir poşet içine konur poşetin ağzı bağlanır, 5-10 dakika bekletilir. Biberler ılıyınca kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenip biberler blenderdan geçirilir.
2. Tencerede tereyağı eritilir, un ilave edilir kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
3. Blenderdan geçirilen biberler tencereye eklenir ve un ile birlikte biraz kavrulduktan sonra bir taraftan yavaş yavaş su tencereye dökülürken diğer taraftan karıştırmaya devam edilir ve mısır nişastası, tuz ilave edilerek kaynayıncaya kadar karıştırılır.
4. Çorbamızın kıvamı biraz duru olacak, çok koyu olmayacak. O nedenle çorbanın suyunu (sıcak su) azar azar ilave edip çok koyu olmayan bir çorba pişiriyoruz.
5. Çorbamızı ocaktan almadan hemen önce kreması ve karabiberi ilave edilir.
6. Yanında sarımsaklı kıtır ekmek ile sıcak servis edilir.
NOT: ilk verdiğimiz su tenceredeki unun topaklanmaması için soğuk olmalı. Çorba kaynadıktan
sonra verilen su sıcak ya da ılık olmalı.
Kasedeki çorba ince doğranmış Frenk Soğanı ya da acı Arnavut Biberi ile süslenir.
MALZEMELER
• 4-5 adet közlenmiş kırmızı etli biber
• 1 yemek kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı süt kreması
• 2-3 su bardağı su
• Tuz, karabiber
• Süslemek için Frenk soğanı veya acı biber
YAPILIŞI
1. Biberler yıkanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine konur ve 200 derece fırında közlenirler. Közlenen biberler kolay soyulması için bir poşet içine konur poşetin ağzı bağlanır, 5-10 dakika bekletilir. Biberler ılıyınca kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenip biberler blenderdan geçirilir.
2. Tencerede tereyağı eritilir, un ilave edilir kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
3. Blenderdan geçirilen biberler tencereye eklenir ve un ile birlikte biraz kavrulduktan sonra bir taraftan yavaş yavaş su tencereye dökülürken diğer taraftan karıştırmaya devam edilir ve mısır nişastası, tuz ilave edilerek kaynayıncaya kadar karıştırılır.
4. Çorbamızın kıvamı biraz duru olacak, çok koyu olmayacak. O nedenle çorbanın suyunu (sıcak su) azar azar ilave edip çok koyu olmayan bir çorba pişiriyoruz.
5. Çorbamızı ocaktan almadan hemen önce kreması ve karabiberi ilave edilir.
6. Yanında sarımsaklı kıtır ekmek ile sıcak servis edilir.
NOT: ilk verdiğimiz su tenceredeki unun topaklanmaması için soğuk olmalı. Çorba kaynadıktan
sonra verilen su sıcak ya da ılık olmalı.
Kasedeki çorba ince doğranmış Frenk Soğanı ya da acı Arnavut Biberi ile süslenir.
Yorumlar