Kandil Simidi













Bu hafta kursta yaptığımız güzel tariflerden birisiydi kandil simidi. Kandil simidi hamurundan üç çeşit kurabiye çıktı. Çeşitlerin hepsi çok güzel oldu. Keyifle yedik.
MALZEMELER
• 2 yumurta ( biri tam kullanılacak, birinin akı üzeri için ayrılıp, sarısı hamura ilave edilecek)
• 1 margarin (eritilecek)
• 2 çay bardağı sıvı yağ
• 2 çay bardağı yoğurt
• 1 şeker kaşığı tuz
• 1 şeker kaşığı şeker
• 1 şeker kaşığı mahlep
• 1 çay bardağından 1 parmak eksik sirke
• 1 kabartma tozu,
• Alabildiği kadar un (8 su bardağı un)
• Kekik, pul biber, nane
Üzeri için susam, çörek otu
Yumurta sarısı
YAPILIŞI
1. Önce sıvıyağ ile eritilmiş margarin aynı anda kaba konulmalı sonra diğer sıvılar, yumurta tuz, şeker, mahlep, kabartma tozu eklenip bütün malzemeler karıştırılıp un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
2. Hamur 3 eşit parçaya ayrılır ya da tamamı kandil simidi yapılır.
3. Bir tabak içine yumurtanın akı, başka bir tabak içine susam konur.
4. Tepsilere yağlı kağıt serilir.
5. İlk hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp küçük halkalar yapılır.
6. Önce yumurta akına sonra susama batırılıp, önceden ısıtılmış, fırında 180 derecede üstleri kızarıncaya kadar pişirilir. (yumurta görüntüsü kalmayıncaya kadar)
7. Hamurun bir parçasına baharatlar eklenir ve hamura yedirilir.
8. Baharatlı olan hamur merdane ile açılır. (yarım santim inceliğinde)
9. Bir bıçak yardımı ile kare şeklinde parçalara ayrılır.
10. Yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpilerek fırınlanır.
11. Kalan hamurda farklı şekiller verilip, yumurta sarısı sürülüp, susam ve çörekotu serpilir ve pişirilir.er haline getirilir.
12. Simitler önce yumurtanın akına sonra susam’a batırılıp tepsiye dizilir.
NOT. Bu tür hamurlarda üzüm sirkesi kullanılmalıdır.
Kurabiye hamurları çok fazla yoğrulmadan hemen şekillendirilip, pişirilmelidir. Baharatlı bisküviler üzerine krem peynir, çeri domates, zeytin ezmesi vs. sürerek kanepeler yapabilirsiniz.istenirse içine zeytin, peynir, vs. malzeme konulup üçgen kapatılıp pişirilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar