Jambonlu dilimler


Kursta öğrendiğimiz bir atıştırmalık, değişik bir lezzet denemeye değer, eğer baharat seviyorsanız yoğurdunuza biraz baharat ekleyerek yapabilirsiniz, yada yoğurt yerine labne peynirini baharatlayıp sürebilir farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. çeri domatesimiz yoktu. üstleri boş kaldı siz yaparken süsleyebilirsiniz. görünümü daha bir şık olur.
MALZEMELER
• 2 adet lavaş
• 500 gr. süzme yoğurt (daha azda olabilir yoğunluğuna siz karar verin.)
• 8 dilim jambon
• Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
• 10-15 adet çeri domates (ortadan 2’ye bölerek de kullanılabilir.)
YAPILIŞI
1. Lavaşların içine tamamen süzme yoğurt sürülür.
2. Bir kenarına aralık kalmayacak şekilde jambonlar yerleştirilir.
3. Sıkı sıkı rulo yapılır.
4. Ruloları ortadan 2’ye böldükten sonra streçleyip biraz buzdolabında1 saat bekletilir.
5. Servisten hemen önce çıkarılıp, rulonun her yerine yoğurt sürülerek,
6. Tepsi içine koyduğumuz ince kıyılmış dereotu içinde yuvarlayarak dereotuna bulanır.
7. Sonra 2 cm kalınlığında neredeyse birer lokmalık küçük dilimler halinde kesilir.
8. Üzerine çeri domates yerleştirilir.
9. Dereotu serpilmiş bir servis tabağında servis edilir.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar