Ispanak Çorbası


Ispanağı sevenler ve çocuklarına ıspanağı yediremeyen anneler için bir alternatif olabilir.
Yemek kursunda yaptığımız lezzetli çorbalardan birisi. Kendi damak tadınıza göre baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.
MALZEMELER
• 1 kg ıspanağın yaprağı
• Bir büyük baş soğan
• 1 çay bardağı un
• 2 su bardağı süt( süt yerine 2-3 yemek kaşığı krema da kullanabilirsiniz.)
• Yarım çay bardağı sıvıyağ
• 100 gr. tereyağı
• Tuz, karabiber,pulbiber
• Yeterince et suyu (kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.)
ÜZERİ İÇİN: Kaşar peyniri rendesi ve kıtır ekmek
YAPILIŞI
1. Ispanaklar ayıklanıp yıkanır.
2. 2-3 dakika haşlanır.
3. Ispanakların vitamini haşlama suyuyla gitmesin diye; ben orta ateşte kendi suyunu salıp çektiriyorum. (tercih sizin)
4. Sonra kesme tahtası üzerinde büyük bir bıçak yardımı ile kıyılır.
5. Soğanlar soyulur ve ince kıyılır.
6. Bir tavaya sıvıyağ konur, soğanlar ve ıspanaklar eklenir, güzelce kavrulur.
7. Başka bir tencerede tereyağı ve az sıvıyağında un kavrulur.
8. Kavrulan una soğuk süt ve gerekirse su ilave edilir, sürekli karıştırmak suretiyle boza kıvamında pişirilir.
9. Unlu karışıma kavrulan soğan ve ıspanaklar eklendikten sonra bir müddet kaynatılır.
10. Blenderden geçirilip, et suyu ya da sıcak su ilave edilerek kıvamı ayarlanır.
11. İçine pul biber, karabiber ve tuz ilave edilip, bir taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
12. Çorbamız kıtır ekmek ve kaşar peyniri rendesi ile sıcak servis edilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar