Fette


Kursta ilk defa denediğim bir lezzetti. Hocamız Araplara ait bir lezzet olduğunu söyledi daha önce duymamıştım. Yemek deseniz yemek değil meze deseniz meze değil, ancak aperatif diyebiliriz. Özel günlerinizde çayınıza eşlik edebilecek, doyurucu bir lezzet. Biz lavaş kullandık, ama sanırım kıtır ekmek ya da ince pide de güzel olabilir. Afiyet olsun.
MALZEMELER
• 5 patlıcan
• 4 patates
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 3 çorba kaşığı yoğurt
• 1 çorba kaşığı mayonez
• 2 diş sarımsak
• 2 çorba kaşığı salça
• 2-3 domates
• 1 çay kaşığı tuz
• Maydanoz
• 2 tane lavaş veya 1 adet yufka
YAPILIŞI
1. Kullanılacak lavaşlar küp şeklinde doğranarak fırında kızartılır.
2. Patlıcan ve patates küp şeklinde doğranarak, tuzlanır, ayrı ayrı kızartılıp kağıt havlu serili bir tabağa alınır.
3. Tencereye sıvıyağ dökülüp, sıra ile küp doğranmış domates ilave edilerek kavrulur, sarımsak ve tuz eklenerek domatesler suyunu çekene kadar pişirilir.
4. Yoğurt, mayonez, 1 diş sarımsak karıştırılır,
5. Servis tabağına önce kızarmış lavaşlar,
6. Üstüne kızartıp hazırladığımız patates ve patlıcanlar serilir. Onun üzerine nohutlar, nohutların üzerine sarımsaklı yoğurt sos onun da üstüne domates sos eklenir.
7. Maydanoz ile süslenerek servis edilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar