Falafel


Bir Lübnan yemeği olduğunu okumuştum, lübnanı tanıtan bir dergide (sanırım sky life) internette ise Falafelin Ortadoğu’ya mal olduğu yazıyordu. Bu lezzetin meraklısının da çok olduğunu gördüm internetteki yorumlarda, aperatif sayılabilecek bir çeşit atıştırmalık olan falafel için, nohutun ve baharatın birbirini tamamladığı güzel bir lezzet. Mal olduğu topraklarda belki farklı şekilde sunuluyor olabilir. Biz kursta kızartmadan yaptık. Hafif oldu. Lezzeti de yerindeydi.
MALZEMELER
• 500 gr. nohut (haşlanıp kabukları ayıklanmış)
• 1 kıyılmış kuru soğan,
• 5 diş sarımsak
• 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
• 3 çorba kaşığı ceviz
• 1 çorba kaşığı susam
• 1 çorba kaşığı çörek otu
• Yenibahar
• Kimyon
• Tarçın
• Toz zencefil
• Yarım kabartma tozu
• Yarım demet kıyılmış dereotu
• 1 demet taze kıyılmış kişniş(tozu da kullanılabilir)
• Tuz
YAPILIŞI
1. Nohut akşamdan ıslatılır. Haşlanır.
2. Süzülüp kabukları temizlenir.
3. Önce nohut olmak üzere, bütün malzemeler karıştırılıp, blenderden geçirilir.
4. Elde edilen malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
5. Yuvarlak yassı şekil verilerek servis edilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar