Enginar Kalbi Salatası


Yine yemek kursumuzdan bir tarif, enginar kalbimiz biraz az geldi, brokoli’si biraz daha fazlaydı. Ama lezzet olarak daha önce yaptığımız salataları aratmadı doğrusu. Enginar kalbi biraz daha hissedilir olursa daha farklı bir lezzet olacağına inanıyorum. Yapacaklara afiyet olsun.
MALZEMELER
• 1 kutu konserve enginar kalbi
• 500 gr. brokoli
• 15 misket havuç
• 15 misket turp
• Yarım demet maydanoz
• Zeytinyağı , tuz, karabiber, limon
YAPILIŞI
1. Havuçlar hafif yumuşayana kadar haşlanır.( havuçlar hazır halde satın alınabileceği gibi, dışları temizlendikten sonra varsa parizyen kaşığı ile küçük misketler haline getirilebilir. Ancak çok fazla zayiat veriliyor.) O nedenle küçük küpler halinde doğranıp haşlanarak kullanılmasında lezzet açısından hiçbir sakınca yoktur.
2. Brokoli buharda pişirilir. Buharda pişiremiyorsak bir çay kaşığı karbonat ilave edilmiş çok az suda haşlanabilir.
3. Turplar güzelce soyulup hazırlanır.
4. Maydanoz ince kıyılır.
5. Tüm sebzeler salata kasesine alınır. Harmanlanır.
6. Zeytinyağı,tuz, karabiber ve 1 limonun suyu ayrı bir kapta çırpılıp salatanın üzerine dökülerek servis edilir.
NOT :
• Enginar kalbini taze olarak kullanılacaksa tencerede ya da buharda haşlanarak kullanılmalıdır.
• Bütün salataların sosunu ayrı bir yerde tüm malzemeler homojen oluncaya kadar karıştırılıp hazırlandıktan sonra salatalara ilave edilmelidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar