Ballı Bademli Kek




Daha önceki haftalarda kursta yaptığımız bir kek tarifi. Bal ve badem bir araya gelince güzel bir lezzet damaklarımızı şenlendirdi. Afiyet olsun.
MALZEMELER
• 180 gr. pirinç unu (1,5 su bardağı)
• 100 gr. un (1 su bardağı)
• 120 gr. toz şeker
• 200 gr. tereyağı, (oda ısısında yumuşatılmış)
• 1/2 çay bardağı süt
• 3 yumurta
• 1/2 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
• 1/2 portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu
• 1 paket kabartma tozu
• 1/2 çay kaşığı tuz.
ÜZERİ İÇİN
• 150 gr. file badem
• 1 portakal
• 3 yemek kaşığı bal
YAPILIŞI
1. Yumurtalar ve toz şekeri iyice çırpın.
2. Pirinç unu, un, tuz, tereyağı, süt, kabartma tozunu ilave edip çırpın.
3. Limon ve portakal kabuklarını ve suyunu ilave edip hepsini tahta kaşıkla iyice karıştırın.
4. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün 160 derece de 40 dakika pişirin.
5. Bir tavada file badem, bal, zarları ayıklanmış ve küp doğranmış portakalı 5 dakika suyunu çekene kadar ezin. Soğuyan kekin üzerine bademli karışımı düzgünce yayın ve servis yapın.

Yorumlar

umutluhayat dedi ki…
çok güzel bir kek tarifi ellerinize sağlık.

Popüler Yayınlar