patlıcanlı tavuk ızgara




Izgara patlıcan deyip geçmeyin, öyle güzel oluyorki, alışkanlık yaratabilir. Beklide artık kızartılmışını değil ızgarada pişirdiğinizi yoğurtlayıp yiyeceksiniz. Yağ yok kızartma yok mutfak kirlenmiyor. Ve neredeyse aynı tadı alıyorsunuz. Hele bir de üstüne salata ile tavuk eklenince daha da lezzetli oluyor.
Ben patlıcanın her yemeğini severek yerim. Belki başka sebzelerle de yapılabilir, denemedim, ama denenebilir.
MALZEMELER
• 4 adet tavuk pirzola
• 2 adet bostan patlıcan
• 4 adet yeşilbiber
• Domates dilimleri
• Marul
• Taze soğan
• Limon
• Zeytinyağı
• Greenlife ızgara baharatı.
YAPILIŞI
1. Patlıcanları alaca soyup yuvarlak olarak dilimlenir, tuzlu suya koyup, yarım saat bekletin.
2. Tavukları greenlife ile baharatlayıp, yağsız olarak pişirebileceğimiz bir tava(teflon olabilir.) ya da ızgaraya koyup pişirilir. Ben tavada yaptım.
3. Tava kızdırılır, pirzolalar konur, birkaç kere tavuklar ters yüz edilip, üzerine yarım su bardağı sıcak su ilave edilir. Tavanın kapağı kapatılır. Ocak kısılır, tavukların suyunu salıp çekmesi sağlanır. Böylece tavukların içi daha kolay pişecektir.
4. Tavuklar suyunu çekince pişip pişmediği kontrol edilerek pişmişse ocak kapatılır. Pişmemişse biraz daha sıcak su ilavesiyle(göz kararı azar azar) suyu çektirilir ve kızarması için birazcık yağ ilave edilerek
5. İki tarafının da kızarması sağlanır.
6. Patlıcanlar hafif tuzlanır ya da ızgara baharatı serpildikten sonra biberlerle tost makinasında ya da ızgarada pişirilir.
7. Marul ve taze soğan doğranıp, salatası yapılır, zeytinyağı limon ve tuz konulup karıştırılır.
8. Patlıcanlar servis tabağına eşit olarak paylaştırılır,
9. Üstüne hazırlanan salata yerleştirilir,
10. Salatanın üzerine de tavuk pirzola konur ve domates dilimleri ve ızgara yeşilbiber ile servis edilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar