VİŞNELİ CHEESECAKE
Limonlu cheesecake’i tercih etmekle beraber, vişneli cheesecake de güzeldi. Evde tekrar deneyeceğim. Oldukça kalorili bir tatlı. Sevenlere tavsiye edilir.
(28 cm.lik kalıp için)
HAMUR MALZEMELERİ
• 3 yemek kaşığı margarin
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı şeker
• Yarım paket kabartma tozu
• Aldığı kadar un
YAPILIŞI
1. Hamur için verilen tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur.
2. Yağlanmış kelepçeli kalıba bastırarak yayılır. Üzeri iyice bastırılır.
ÜST MALZEMESİ
• 400 gr.labne
• 1 kutu krema
• 1 su bardağı tozşeker
• 3 çorba kaşığı un(30-35 gr.)
• 2 adet vanilya
• 4 adet yumurta
YAPILIŞI
1. Yumurtanın akları ve sarıları ayrılır. Aklar sert beyaz köpük olana dek çırpılır.
2. Şeker yavaş yavaş ilave edilir.
3. Önce yumurta sarıları, sonra krema ve labne ilave edilip karıştırıldıktan sonra,
4. Un ve vanilyası ilave edilir. Mikser kapatılır.
5. Hazırlanan harç hamurun üzerine boşaltılır. 150-160 dereceli fırında 50-55 dakika pişirilir. (Fırınınızın pişirme hızına göre ayarlanmalıdır.)
6. Pişirilen cheesecake fırından çıkarılarak soğumaya bırakılır.
VİŞNE SOSU MALZEMELERİ
• 2 su bardağı vişne
• 1,50 su bardağı şeker
• 1 su bardağı su
• 3 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI
1. Vişneler ve şeker tencerede iyice kaynatılır. Blenderdan geçirilir.
2. Nişasta su ile ezilir. Vişnelere ilave edilir. Bir taşım kaynatılır.
3. Fırından çıkan soğumuş Cheesecake’in üzerine dökülür.
4. 1 gün buzdolabında dinlendirilir.
5. Soğuk servis edilir.
NOT:
Kelepçeli kalıp kullanılmalı.
(28 cm.lik kalıp için)
HAMUR MALZEMELERİ
• 3 yemek kaşığı margarin
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı şeker
• Yarım paket kabartma tozu
• Aldığı kadar un
YAPILIŞI
1. Hamur için verilen tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur.
2. Yağlanmış kelepçeli kalıba bastırarak yayılır. Üzeri iyice bastırılır.
ÜST MALZEMESİ
• 400 gr.labne
• 1 kutu krema
• 1 su bardağı tozşeker
• 3 çorba kaşığı un(30-35 gr.)
• 2 adet vanilya
• 4 adet yumurta
YAPILIŞI
1. Yumurtanın akları ve sarıları ayrılır. Aklar sert beyaz köpük olana dek çırpılır.
2. Şeker yavaş yavaş ilave edilir.
3. Önce yumurta sarıları, sonra krema ve labne ilave edilip karıştırıldıktan sonra,
4. Un ve vanilyası ilave edilir. Mikser kapatılır.
5. Hazırlanan harç hamurun üzerine boşaltılır. 150-160 dereceli fırında 50-55 dakika pişirilir. (Fırınınızın pişirme hızına göre ayarlanmalıdır.)
6. Pişirilen cheesecake fırından çıkarılarak soğumaya bırakılır.
VİŞNE SOSU MALZEMELERİ
• 2 su bardağı vişne
• 1,50 su bardağı şeker
• 1 su bardağı su
• 3 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI
1. Vişneler ve şeker tencerede iyice kaynatılır. Blenderdan geçirilir.
2. Nişasta su ile ezilir. Vişnelere ilave edilir. Bir taşım kaynatılır.
3. Fırından çıkan soğumuş Cheesecake’in üzerine dökülür.
4. 1 gün buzdolabında dinlendirilir.
5. Soğuk servis edilir.
NOT:
Kelepçeli kalıp kullanılmalı.
Kalıbın tabanına yağlı kağıt serilir.
Üstünün çatlamaması için fırının içine içi su dolu ısıya dayanıklı kaplar konmalı.
Yumurta beyazlarına ayırma sırasında sarısı hiç karışmamalı. Yoksa beyazı köpürtemeyiz.
Cake’miz fırından çıktığında kenarlarının çökmesi normal. Sorun yok.
Üstünün çatlamaması için fırının içine içi su dolu ısıya dayanıklı kaplar konmalı.
Yumurta beyazlarına ayırma sırasında sarısı hiç karışmamalı. Yoksa beyazı köpürtemeyiz.
Cake’miz fırından çıktığında kenarlarının çökmesi normal. Sorun yok.
Yorumlar
sevindim. Kolay gelsin.