TUZDA SOMON BALIĞI














Farklı biçimlerde yapılabilen tuzda balık çok lezzetli oluyor. Bu yöntem bana daha kolay geldi. Sadece tuz ve yumurtanın beyazı ile yapılan hamur fırında çok fazla sertleşeceğinden servisi biraz zor oluyor. Bu tarifteki kaplama hamuru daha kolay çıkarılabiliyor. Lezzeti de aynı.
MALZEMELER
HAMUR İÇİN
• 500 gr. Tuz
• 500 gr. Un
• 3 adet yumurta
• 180 ml. Su
İÇ MALZEME
• 1 adet orta boy bütün somon balığı (2,5 kg.)
• 2 yemek kaşığı hardal
• 1 bağ tere
• 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber.
YAPILIŞI
1. Hamur malzemelerinin hepsi uygun bir kap içinde karıştırılarak hamur haline getirilir.
2. 1 saat dinlendirilir.
3. Balığı temizleyerek yıkayalım ve kurulayalım.
4. Karabiber ve hardalı döverek ufalayalım ve birlikte karıştıralım.
5. Balığın içini karabiber ve hardal karışımı ile ovalım.
6. Dereotu yapraklarını balığın içerisine sıra sıra dizelim.
7. Hamurun yarısını yağlı kağıt üzerine yufka gibi 1 cm kalınlığında açalım.
8. Hamurun üzerine hardal sürerek tere otu ile tekrar dizelim.
9. Balığı bütün olarak hamurun üzerine yerleştirelim.
10. Kalan hamuru da 1 cm. kalınlığında açalım ve balığın üzerine tamamen örtecek biçimde yerleştirelim.
11. Yumurta beyazları ile çevresini yapıştıralım. Kenarlarındaki hamurları keserek fırın tepsisine koyalım.
12. Artan hamurları şekil yaparak kapatılan balığın üzerini süsleyelim.
13. Hamurun çevresini yumurta sarısı ile sıvazlayarak 180 derece fırında 45 dakika ila 1 saat arasında pişirelim.
14. Fırından çıkartarak 5 dakika dinlendirelim.
15. Servise sunmadan önce bir bıçak yardımı ile çevresinden kesip kalıp biçiminde balığın üzerinden hamurun üst kısmını alalım.
16. Balığı porsiyon olarak tabaklara yerleştirip, servis edelim
NOT: Çok tuzlu olmaması için, balığın pulları temizlenmemeli.
Yanında yeşil salata ile servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar