kremalı,bulgurlu brokoli çorbası


Küçük meleğim hastaydı ve sabah akşam benden çorba istiyordu. Artık hazır çorbaların bile neredeyse tüm çeşitlerini yapmıştık. Yine çorba istediğini söyleyince, ne yapsam diye buzdolabına bakıp düşünürken, önce tavuk suyunu gördüm, sonra klasik terbiyeli çorba olabilirdi ama hadi başka bir şey deneyelim, dedim. Ve sonuç ortada, küçük kuzu beğeniyle yedi, tam bir hasta çorbası olmuştu. “Hımmm!.. limonla da çok güzel oluyormuş anne” diyerek, hüpletti valla.. Biz beğendik.
MALZEMELER
• 250-300 gr. Brokoli (yıkanıp, çiçeklere ayrılmış)
• 2-3 yemek kaşığı bulgur(yemeklik)
• 1 büyük baş kuru soğan
• 1 kahve fincanı süt (klasik Türk Kahvesi fincanı)
• 1-2 yemek kaşığı krema (koymayabilirsiniz)
• 4-5 bardak kadar tavuk suyu
• Varsa tavuk parçaları
• Tuz, karabiber, pul biber
YAPILIŞI
1. Tavuksuyu çorba tenceresine alınmadan önce içinde tavuk parçaları varsa çıkarılır. İçine bulgur atılarak biraz kaynatılır.
2. Kaynamakta olan çorba suyuna yıkanmış ve çiçekleri ayrılmış brokoliler, yemeklik doğranmış soğan ilave edilerek sebzeler iyice pişirilir. Bu arada ilk 5-6 dakikalık haşlanmadan sonra servis sırasında kullanılmak üzere brokoli çiçeklerinden birkaç tanesi tencereden alınır.
3. Tüm malzemeler piştikten sonra tencere ocaktan indirilir. Bir kaşık yardımı ile tencereden birkaç kaşık bulgurlu kısmından küçük bir tabağa alınır. Sıcağı biraz esneyince blender’dan geçirilir.
4. Süt ve krema ilave edilir.(krema yerine süt miktarı artırılabilir.)
5. İçinden aldığınız bulgurlar hiçbir işlem yapmadan tencereye ilave edilir, tuzu, karabiberi ve arzu edilirse pul biber serpilir.
6. Bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ilk etapta aldığımız brokoliler servis tabaklarında çorbanın üstüne konularak servis edilir.
NOT: Ben tavuğu haşlarken biraz taze baharat ve tuz kullanıyorum.(Evde olan sebzelerden de koyarım. Hatta bazen Green Life’ın sebze çeşnisini de kullanıyorum. Ayrı bir lezzet katıyor. %100 doğal katkı maddesi de içermiyor.)
SERVİS ÖNERİSİ:
 Servis sırasında tabaktaki görüntü hoşluğu için ayrıca çok az miktarda krema koyup karıştırmadan, üstünde de küçük brokoli çiçeği ile servis edilir.
 Limon ve sarımsaklı küçük krutonlar da eşlik edebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar