elmalı,tarçınlı kek


Bir akşam henüz çayımızı demlerken gelen bir telefonla mutfağa girilip, alelacele yapılan bu kek tahminimden daha güzel oldu, ben kalıplara biraz fazla koymuşum kekler taştı, siz yaparken kek kalıbınızın büyüklüğüne göre ayarlayın. Afiyet olsun.
MALZEMELER
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
• Yarım su bardağı fındık yağı(sıvıyağ)
• 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
• 2,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 3 tatlı kaşığı tarçın
• Üzeri için ceviz, damla çikolata
YAPILIŞI
1. Önce sıvıları( yoğurt, yumurta, yağ ve şeker) krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
2. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın başka bir kapta elenerek sıvılara tahta kaşıkla karıştırılır. (Hamurumuz normalden biraz daha koyu kıvamlı olmalı)
3. Elmalar küçük küpler şeklinde doğranır ve hamura ilave edilir.
4. Küçük kâğıt kalıplara dökülür.
5. Her kalıba bir parça ceviz ve birkaç tane damla çikolata ekleyip,170 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir.(pişirme süresini fırınınızın pişirme özelliklerine göre kendinizde ayarlayabilirsiniz)
NOT: Elma yerine sert şeftali, armut, kayısı, vişne vs. meyvelerde kullanılabilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar