DAMLA SAKIZLI LEVREK




Genel anlamda buğulama tadında bir balık oldu. Damla sakızımız olmadığından biz o tadı derste deneyemedik. Evde deneyip sonucu paylaşacağım. Balığı sevdiğim için damla sakızının olmaması benim için çok sorun olmadı. Severek test ettim. Yapacak olanlara afiyet olsun.
MALZEMELER
• 1 levrek fileto (küp doğranmış)
• 1 adet pırasa jülyen doğranmış
• 1/2 kırmızı biber jülyen doğranmış
• 1/2 sarı biber jülyen doğranmış
• 1 adet kabak jülyen doğranmış
• 2 diş sarımsak
• 1 çay bardağı krema
• Tuz, karabiber, 1 damla sakızı
• Sıvıyağ
YAPILIŞI
1. Tavaya az sıvıyağ konulur.
2. Sebzeler sertlik derecesine göre sotelenir.
3. Önce sarımsak kokusu çıkıncaya kadar kavrulup, pırasa eklenir 2-3 dakika sotelenip biberler ilave edilir ve birlikte 2-3 dakika daha sotelendikten sonra krema ve balıklar eklenir. Balıklar pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
4. En son olarak tuz karabiber ve damla sakızı ilave edildikten sonra bir taşım kaynatılır ve ocaktan alınır.
5. Sıcak servis yapılır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar