TARATOR SOSLU KALAMAR TAVA











Deniz ürünlerinden birini tercih etmek gerekirse tercihimi kalamardan yana kullanırım. Her zaman tutturmak kolay olmasa da her haliyle güzel oluyor. Yanında taratoru ile, Karides Tava, maydanoz ve ege otlarının olduğu bir sofraya eşlik eden, güzel bir ara sıcaktır.
MALZEMELER
• 350-400 gr. Kalamar.
• 1 yemek kaşığı karbonat(toz soda)
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 adet limon
• Un
• Tuz
• Sıvıyağ
• Servis için maydanoz
YAPILIŞI
1. Balıkçıdan temizlenmiş kalamarı alıyoruz. Güzelce evde tekrar yıkıyoruz.
2. Uygun bir kap içine alıp üstüne şekeri, karbonatı serpip limonu sıkıyor ve elimizle iyice ovuyoruz. Sonra en az 30 dakika olmak üzere sofraya geleceğine yakına kadar bekletilir.
3. Başka bir tabak içinde biraz un ve tuz karıştırılır.
4. Derin bir tencere içine bol sıvıyağ konulur ve kızdırılır.
5. Kalamarlar tuzlanmış una batırılıp kızgın yağa bırakılır.
6. Kalamarlar yağda sadece 2 dakika kadar pişirilip çıkarılır.
7. Tüm kalamarlar bitinceye kadar devam edilir.
8. Kâğıt havlu üzerine çıkarılıp yağı çektirilir.
9. Maydanoz, limon ve tarator ile servis edilir.
TARATOR
Biraz dövülmüş ceviz, 1-2 dilim ufalanmış bayat ekmek ya da 2 yemek kaşığı galeta unu, bir tatlı kaşığı mayonez, bir yemek kaşığı yoğurt, biraz zeytinyağı, birkaç damla limon, tuz, kıvamı koyu ise biraz su ilave edilerek tüm malzemeler karıştırılır.
Afiyet olsun.
NOT: Kalamarlar bira içinde 1 gün bekletilirse yine iyi sonuç alınır.

 Kalamarları kızarttığımız tencere derin ve yağı bol ve kızgın olacak.
 Sosuna isteğe göre sarımsak ilave edilebilir.
 Kalamarlar kızarırken tavanın dibine değmemeli kararıyor.
 Rengi istediğiniz renk olmasa da 2 dakikadan fazla kızartılmayacak. Çünkü sertleşiyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar