TAHİNLİ SUSAMLI KEK




Lezzetli ama bir o kadar da kalorili bir kek tarifi.
MALZEMELER
• 2 çorba kaşığı kırık ceviz
• 3 yumurta (önceden buzdolabından çıkarılmış olmalı)
• 1 +1/2 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı tahin
• 1 çay bardağı soğuk süt
• 1 adet kabartma tozu
• Aldığı kadar un (2-2,5 su bardağı)
• 1 çay b.susam
YAPILIŞI
1. Yumurta ve şeker mikserle 5-6 dak. çırpılır. Üzerine süt, sıvıyağ ve tahin konup tahta kaşıkla karıştırılır. Un ve kabartma tozu ilave edilir.
2. Kek kalıbımızı katı yağ ile yağlayıp biraz unluyoruz.
3. Kalıbın dibine susam ekiyoruz istenirse kalıbın kenarlarına da serpilebilir.
4. Kek hamuru kalıba susamların üzerine boşaltılır.
5. En üstüne irice dövülmüş ceviz serpilir ve çatalla küçük daireler çizerek hamura karıştırılır.
6. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
PÜF
(Mikserle işimiz yumurta ve şekerin çırpılmasından sonra bitmeli. Bundan sonraki karıştırma işini tahta kaşıkla yapıyoruz ki kekimiz güzel kabarsın.)
Fırının önceden 2 dakika ısıtılması yeterlidir.
Kek yaparken önce sıvılar sonra kurular ilave edilmeli un mutlaka elenmelidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar