SÜTLÜ ISPANAK KAVURMA


Yapraklarını kullandığımız ıspanağın köklerini değerlendirelim. Değişik bir lezzet. Et yemeklerinin yanında gayet güzel oluyor.
MALZEMELER
• 250-300 gr. Ispanak kökü
• 4-5 kaşık yoğurt
• 1/2 su bardağı süt
• 2 diş sarımsak
• 1 adet soğan
• Sıvıyağ
• Tuz, kırmızıbiber
YAPILIŞI
1. Ispanak köklerini güzelce yıkayıp süzdürelim.
2. Soğan ve sarımsaklar doğranır.
3. Tavaya 2-3 yemek kaşığı kadar yağ konulur. Önce sarımsaklar, biraz çevrilir, ardından soğanlar ilave edilerek pembeleştirilir.
4. Daha sonra ıspanaklar ilave edilir. Ispanaklar renk değiştirinceye kadar 5-6 dakika kavrulur. Tavadaki Ispanakların üzerine yarım su bardağı süt ilave edilerek tavanın kapağı kapatılır ve ıspanaklar pişince tuz ilave edilip, ocak kapatılır.
5. Yoğurt pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır ve servis tabağına dökülür. Yoğurdun üzerine tavadaki ıspanaklar yerleştirilir. Tavada kırmızıbiberli yağ hazırlanıp, ıspanakların üzerine dökülür ve servis edilir.
Afiyet Olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar