SEBZE SUYU

MALZEMELER
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet pırasa
1 adet kerevizin sap ve kökün kabukları
3-4 adet t.fasulye(varsa)
1-2 adet ıspanak
Limon
1 adet soğan
Tuz, tane karabiber ve diğer tüm taze baharatlar(biberiye, nane)
YAPILIŞI
Tüm malzemelerin kabuklu olanların kabukları çok dikkatli ve titizlikle temizlenip yıkandıktan sonra kabukları ile birlikte doğranır.
Üzerine sebzelerin miktarına göre su ve tuz ve ba konur.
Su kaynamaya başladıktan sonra sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Sebzeler piştikten sonra süzgeçten geçirilir.
Çıkan sebze suyu kullanıma hazırdır.
NOT:
Sebze suyunu; mutfakta kullandığınız sebzelerin kabuklarını kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Çünkü sebzelerdeki en yüksek vitamin değeri kabuğa en yakın bölümündedir.
Ayrıca evinizde bulunan tüm sebzelerle bu suyu hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar