SARIMSAKLI KARİDES TAVA




Eğer ayıklanmışını almamışsanız biraz zahmetli bir iş ama lezzeti bu zahmeti unutturuyor.
Bizde en çok tercih edilen deniz ürünü diyebilirim. Kabuklu alacaksanız düşündüğünüz miktardan biraz fazla almakta fayda var. Çünkü neredeyse 1/3’ni kabuk olarak atıyorsunuz. Bizde acı yemeyenler olduğu için bir kısmını acı bibersiz yapıyoruz. Biz çok beğendik.
MALZEMELER
• 750 gr. Karides(ayıklanmış ise 500 gr. yeterli)
• 2-3 diş sarımsak
• Bir kaç tane soğan kabuğu
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı salça
• Tuz, pul biber
YAPILIŞI
Karideslerimiz kabuklu ise;
1. Tencereye su konup kaynatılır ve kaynamakta olan suya karidesler ve soğan kabukları atılıp 6-7 dakika kadar pişirilir. Pişen karidesler süzdürülüp soğumaya bırakılır.
2. Soğuyan karidesler önce baş kısmı daha sonra da kuyruk kısmı çekilerek ayıklanır.
Karideslerimiz ayıklanmış ve dondurulmuş ise
1. Buzu çözülmeden direk kaynayan suya atılarak haşlanır ve süzdürülerek soğumaya bırakılır.
2. Karidesler kenarda beklerken tavaya tereyağı konur ve eritilir.
3. Sarımsaklar ince ince doğranır veya ince rendelenir. Tavaya ilave edilir. Sarımsakların kokusunu duyunca önce salça eklenir rengini bırakıncaya kadar şöyle bir çevrilir, karidesler ile tuz eklenir ve tava sallanarak kavurmaya devam edilir.
4. 3-4 dakika daha kavrulduktan sonra altını kapatmadan önce pul biber eklenir ve 1-2 sallanarak karideslerle buluşması sağlanır.
Afiyet olsun.
ÖNERİ: Sıcak servis yapılması gerektiğinden en son hazırlanmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar