RİSOTTOLU DOMATES DOLMASI







İtalyan mutfağının klasiklerinden birisi. Yemek kursunda yapıp denediğimiz bir yemek. Çok damak tadımıza yakın olduğunu söyleyemeyeceğim. Fakat farklı tatlara açık olmak gerektiğini düşünenlerdenim.İnternette yaptığım araştırmada pek çok çeşidinin olduğunu ve beğeniyle bahsedildiğini gördüm. Biraz masraflı bir yemek.
MALZEMELER
• 500 gr. risotto pirinci
• 1 tutam safran çiçeği
• 4 su bardağı sebze suyu
• 120 gr. tereyağı
• 400 gr. Mantar
• 1 demet maydanoz
• 3 diş sarımsak
• 100 gr. Parmesan peyniri
• 10-12 adet orta boy domates
• Tuz, karabiber
YAPILIŞI
1. Tencerede tereyağı eritilir.
2. Safran çiçeği ve pirinçler ilave edilerek iyice kavrulur.
3. Önce bir su bardağı sebze suyu ilave edilir, tuz atılır ve orta ateşte karıştırarak suyunu çektikçe su ilave edilerek lapa gibi pişirilir.
4. Mantarlar temizlenir 4’e bölünür.Kızgın yağda altın renginde kavrulur.
5. Maydanoz ve sarımsak ince kıyılır.
6. Risotto, maydanoz, mantar, parmesan peyniri rendesi ve sarımsak karıştırılır.
7. Domateslerin üst kısımları kapak gibi ince kesilir. İçleri bir kaşık yardımı ile boşaltılır.İçine tuz ve karabiber serpilir.
8. Domatesler Risottoyla üstü taşacak şekilde tepeleme doldurulur.
9. Önceden 200 derecede ısıtılmış kızgın fırında 15-20 dakika pişirilir.
NOT: Bu yemekte 1/2 su bardağı beyaz şarap eklenebilir.
 Risotto pirinci bizim bildiğimiz pirinçten daha çok su çekiyor ve lapa gibi pişiriliyor.
 Parmesan yerine taze ya da eski kaşar peyniri de kullanılabilir.
 Mantarlar kavrulurken karıştırıldıkça su salar, bu nedenle çok fazla karıştırılmamalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar