PATLICAN KÖFTESİ




Ne muhteşem bir sebze her şeyi yapılabiliyor. Bir yerde 77 çeşit yemeğinin yapıldığını duymuştum. Gerçekten öyle. Patlıcan köftesinin bu kadar lezzetli olabileceğini hiç düşünmemiştim. Gerçekten çok lezizdi. Şimdiye kadar denememiş olanlara tavsiye edilir.
MALZEMELER
• 4 Patlıcan
• 1 su bardağı un
• 2 diş sarımsak(isteğe göre artırılabilir.)
• 2 yumurta
• Yarım demet maydanoz
• 1 çay bardağı rende kaşar
• Tuz, karabiber
• Galeta unu
• Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
1. Patlıcanlar yıkanır, kurulanır. Fırın ızgarasında közlenir. Kabukları soyulur. İnce doğranır.
2. Maydanoz ince kıyılır
3. Sarımsak rendelenir.
4. Patlıcan, maydanoz, kaşar, yumurta, un, tuz, karabiber, sarımsak karıştırılır.
5. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
6. Küçük parçalar koparılır.
7. Galeta ununa bulanıp sıvıyağda kızartılır.
8. Ilık servis edilir.
Afiyet olsun.
NOT: Patlıcanları fırında közledikten sonra ılınıncaya kadar, bir poşet veya kapaklı bir tencere içinde beklettikten sonra soyarsanız çok kolay soyulduğunu göreceksiniz.Patlıcan köftesini
evde tekrar denedim. Yanında haşlanmış bagetleri de kızartıp servis yaptım, ikisi birlikte çocuklar çok beğendi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar