MANTARLI AÇMA BÖREK


Açma börek sevenler için kolay ve lezzetli bir börek. Bilmeyenlerin bile yapabileceği türden. Böreğimizin miktarını su miktarına göre ayarlıyoruz. 2 su bardağından yaklaşık 24 adet çıkıyor. En az 1 su bardağı su ile yapabilirsiniz.Tadını beğeneceksiniz. Afiyet olsun.
MALZEMELER• 2 su bardağı su
• 1/2 paket kabartma tozu
• Aldığı kadar un
• 1 paket eritilmiş tereyağı (250 gr.) Açacağımız yufkaların arasına sürmek için
• Yumurta sarısı
• Çörekotu
İÇ MALZEMELER
• 1 kg mantar
• 6-7 adet biber(sivri)
• 4-5 adet domates
• 1 demet taze soğan,tuz karabiber, pul biber
• Çok az sıvıyağ
İÇ MALZEMENİN YAPILIŞI1. Mantarlar soyulur ve 4’e bölünür.
2. Domatesler soyulup, küp küp doğranır.
3. Biberler ve soğanlar temizlenip ince ince kıyılır.
4. Tencerede yağ kızdırılır mantarlar sotelenir suyu çektirilir.
5. Biber domates ilave edilir, kavrulur. En son olarak taze soğan ilave edilerek karıştırılıp
6. Ocaktan alınır. Ilınınca böreğin içinde kullanılabilir.
YAPILIŞI1. Su, tuz, un ve kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlanır. (Ele yapışmamalı)
2. Hazırlanan hamur 1 saat dinlendirilir.
3. Hamur 6 eşit parçaya ayrılır.
4. Hamuru açacağınız yer unlanır hamur üzerine de un serpilerek açabildiğiniz kadar ince yufkalar açılır.
5. İki yufka arasına erimiş yağ sürülür. Ve yufkanızın büyüklüğüne göre önce 4’e sonra her biri 2’ye bölünür.
6. Geniş kenarına harçtan konularak önce üçgenin iki tarafı harcın üzerine doğru katlanır. Sonra arkada kalan kısım harcın üzerine doğru katlanır ve sigara böreği sarar gibi sarılır. Tüm yufkalar bu şekilde hazırlanarak yağlı kâğıt serilmiş olan tepsiye yerleştirilir üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpilerek, 200 derece ısıtılmış fırında börekler kızarıncaya kadar pişirilir.
NOT: Hazır yufkadan da yapılabilir. Tabi tadı açma börek gibi olmaz.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
merhaba tarif için teşekkürler benim bir sorum olacak, malzeme listesindeki 2 su bardağı un su olabilirmi acaba?
Naz dedi ki…
dikkatiniz için teşekkür ederim. afiyet olsun..

Popüler Yayınlar