LOR KURABİYESİ


Gönül Candaş’ın kitabından bir tarif daha yıllardır yaparım ve her zaman tercih ettiğim bir kurabiye çeşidi olmuştur. Ben küçük ilavelerle değişik tatlar deniyorum.
MALZEMELER
• 250 gr. Tatlı lor
• 1 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1/2 paket margarin(65 gr.) (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• Limon ya da portakal kabuğu rendesi
• Badem tozu
• 2 su bardağı un
YAPILIŞI
1. Uygun bir kap içinde önce lor, yumurta, toz şeker, limon kabuğu rendesi ve margarin karıştırılır.
2. Elenmiş 2 su bardağı un ve kabartma tozu ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır.
3. Küçük parçalara ayrılıp avuç içinde yuvarlanır.
4. Üzerine hafifçe bastırılarak yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir.
5. 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
NOT: Yumuşak olması için kapalı bir kap içine konulursa hem yumuşak kalır, hem de daha geç bayatlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar