FIRINDA LEVREK BUĞULAMA


Levrek her zaman bulabileceğimiz bir balık. Buğulaması, kâğıtta ve ızgara gibi birçok şekilde pişirilebilir.
MALZEMELER
• 3 adet levrek (fileto 6 adet)
• 3 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
• 3 adet olgun domates(kabukları soyulup küçük doğranmış)
• 3-4 adet biber(çekirdekleri alınıp halka halka doğranmış)
• 2 yemek kaşığı kadar tereyağı
• 3 adet defneyaprağı
• 3-4 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
YAPILIŞI
1. Balıklar fileto olarak hazırlanır. Hazırlanan balıklar tuz, karabiberle tatlandırılır. Buzdolabında beklemeye alınır.
2. Diğer tarafta tavaya tereyağının yarısı konur, eriyince önce sarımsaklar kokusu çıkıncaya kadar kavrulur ve soğanlar ilave edilerek kavurma işlemine soğanlar pembeleşinceye kadar devam edilir.
3. Soğanlar kavrulurken biberler ilave edilir, bir kaç kez çevrildikten sonra domatesler ve defne yaprakları ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Domatesin suyu yeterli olur ama suyu az gelirse
Biraz sıcak su ilave edilebilir. Malzemeler pişmeye yakın ocaktan alınır.
4. Bir miktar sos fırın kabının tabanına yayılır üzerine Levrek filetolarının yarısı konur sonra sos ve diğer balıklarda konulduktan sonra da kalan sosun tamamı dökülerek limon dilimleri ve kalan tereyağı balıkların üzerine küçük parçalar halinde dağıtılır ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirildikten sonra sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
NOT: Balıklar bütün olarak da aynı tarife göre pişirilebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar