KREMALI MANTAR SOSLU SPAGETTİ



Bir çok site ve forumda deniz ve teknede yaşamla ilgili pek çok yazı okuyorum. Faydalı da oluyor. Bende bloğumda zaman zaman tekne ve denizde karşılaştığımız olumlu ve olumsuz konularla birlikte tekne kuzinesinde pişirdiklerimizi de paylaşacağım. Denizdeyseniz temiz su sizin için çok önemlidir. Bir damlasını bile boşa harcamamanız gerekir. Çok idareli kullanmalısınız. Yiyecek malzemenizin azlığı kıyıya yakınsanız önemli değil ama uzaksanız, teknenizde neler bulundurmanız gerektiği konusunda dikkatli olmalısınız. Denizcilerin en çok pişirdiği yemeklerden birisidir makarna. Bu nedenle Denizciler makarnalarını temizliğinden emin oldukları deniz suyunda haşlarlar. Doğalında tuz olduğundan tuz atılmaz. Benimde teknede olmazsa olmazlarımdan birisidir makarna, üzerine yaptığınız soslarla ana yemeğe dönüşebilecek bir kurtarıcıdır. Bu yıl selva’nın birkaç çeşidini almıştım, çok dikkat etmedim alırken içlerinden bir tanesi şipşak makarnaymış 3 dakikada hazırlanıyor. O kadar da güzel ki çok hoşumuza gitti. Şimdi evde mutlaka bulunduruyorum. Acil durumlar için. O günde kızlar mantar soslu makarna istediler. Baktım Hazır sos yok, ama kremalı mantar çorbası var. Sos olarak onu kullandık. Çok da güzel oldu.
MALZEMELER
• Yarım paket spagetti makarna
• Bir paket hazır kremalı mantar çorbası
• Taze fesleğen
• Zeytinyağı
• Su ve tuz
YAPILIŞI
1. Yarım paket makarna kaynamakta olan 4 bardak su içine bırakılır, biraz sıvıyağ eklenerek karıştırılır ve pişmeye bırakılır.
2. Ayrı bir yerde çukur bir kap içinde soğuk suyla kremalı mantar çorbası bulamaç yapılıp pişmekte olan makarnaya ilave edilir.

3. İkisi birlikte pişirilir, suyu koyulaşıp makarnalar pişince üzerine karabiber, doğranmış taze fesleğen atılır ve karıştırılıp sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.
NOT: Burada önemli olan makarnanın suyu süzülmeyeceğinden çok su koymadan makarna ve sosu pişirmek.

Yorumlar

Popüler Yayınlar